Takarítják a világ tetejét

2019. június 7.

Hírek

Négy holttestet és 11 tonna szemetet hoztak le a Mount Everestről nepáli serpa hegyi vezetők az egy hónapos takarítás során – jelentette be ma Dandu Radzs Ghimire, a turisztikai minisztérium vezetője.

A klímaváltozás kakás oldala

2019. április 3.

Hírek

A számtalan, hegymászással kapcsolatban feltehető kérdés között ott szerepel az is, hogy vajon mit csinál az ember a hegyen, ha rájön a szükség. 66 tonna széklet szakadhat Alaszka nyakába a klímaváltozás miatt.

Szétszemetelik a világ tetejét

2019. február 16.

Hírek

Lezárták a mászóengedéllyel nem rendelkező látogatók előtt az alaptábort a Mount Everest (Csomolungma) északi, kínai oldalán a területen egyre súlyosbodó hulladékprobléma miatt.

Korlátozzák a Csomolungma megmászását

2019. január 24.

Hírek

Sok a szemét a világ legmagasabb hegycsúcsának térségében, ezért 2019-ben kevesebb mint 300-ra korlátozzák a 8850 méteres hegycsúcs meghódítására kiadandó engedélyek számát a kínai hatóságok.

Olvadó jégmezők – a Klímabarátok és a Kalifa estje

2018. december 04.

Helyszín: MagNet Közösségi Ház Budapest 1062 Andrássy út 98

Programok

Érdekel a klímaváltozás? Szeretnéd tudni, milyen egyéni és közösségi szintű cselekvési lehetőségeink vannak? S hogy miként kapcsolódik mindez a hegymászáshoz, a himalájai expedíciók különleges világához? Akkor gyere el Te is a Klímabarátok és a Kalifa Csapat első közös, interaktív decemberi rendezvényére a Magnet Házba! Az "Olvadó jégmezők" két nagyszerű hegymászó izgalmas együtt-gondolkodásának gazdag tapasztalatokkal illusztrált,… Tovább »

Szétszemetelt Mount Everest

2017. május 11.

Hírek

Négy tonna szemetet gyűjtöttek össze munkások és önkéntesek a Mount Everest Kínához tartozó északi oldalán egy nagyszabású takarítási művelet első öt napján.

Hegymászópláza épül az Everesten. Vége a kalandnak?

2016. december 23.

Hírek

Gigászi hegymászó- és turisztikai központ építésébe kezd Kína a Mount Everest északi lábánál, az alaptábortól mintegy 30 km-re fekvő Gangkar településen. A komplexum 84.000 nm2-es lesz, és 4,3 milliárd forint tervezett költségvetéssel épül (csak egy magyar bevásárlóközpont nagyobb alapterületű ennél). 2019-ben adják át, építése már jövőre megkezdődik.

Levelezőlista túrázóknak

2013. július 02. - 2013. július 31.

Helyszín: országos

Programok

 Kedves Természetbarátok,kirándulást és hegymászást kedvelők! Felahegyre@lev-lista.hu néven létrehoztam egy új levelező listát. A lista célja,hogy a tagok meg tudják osztani egymással az általuk szervezett túra és hegymászó programokat, valamint az ebben a témakörben érdekesnek, hasznosnak ítélt információkat. A listára feliratkozással lehet felkerülni. Feliratkozni az alábbi elérhetőségeken lehet: scirpi@gmail.com bekavedelem@gmail.com Várom az érdeklődők jelentkezését! Természetbarát üdvözlettel:… Tovább »