220 fát irtanak ki a Normafán egy óriásparkoló miatt

2019. november 8.

Hírek

220 fa és 250 négyzetméternyi cserje kivágására adott engedélyt a Pest Megyei Kormányhivatal Természetvédelmi Főosztálya a XII. kerületi Önkormányzatnak, hogy parkolót alakítsanak ki a Natura 2000-es területen. Mindezt úgy, hogy az önkormányzatot nem kötelezték arra, hogy a fákat pótolja. A parkolót a „Normafa kapuja” névre hallgató fejlesztés keretében alakítják ki. A hírre az önkormányzat is reagált.

Kormányhivatali ámen a természetpusztulásra?

2018. szeptember 25.

Hírek

A Pest Megyei Kormányhivatal határozatot hozott arról, hogy a Szaniszló rétre és az Anna rétre tervezett hóágyúzott sífutó- és szánkópálya megvalósításának nincs jelentős környezeti hatása, ezért a beruházás megkezdése előtt nem szükséges környezeti hatásvizsgálati eljárást lefolytatni.

A globális felmelegedésben kizöldültek az európai hegycsúcsok

2018. április 6.

Hírek

Megötszöröződött az elmúlt tíz évben az európai hegycsúcsokon élő növényfajok száma az 1957-66 közötti időszakhoz képest – mutatta ki 11 európai országi kutatóinak közös tanulmánya, amelyet a Nature című tudományos folyóiratban tettek közzé.

Zöld Iroda megnyitó ünnepség

2016. november 30.

Helyszín: 1126 Budapest, Kiss János altb. utca 43-45.

Sajtótájékoztatók

Ezúton szeretném meghívni Önöket a  A Hegyvidéki Önkormányzat a környezet- és klímavédelem, valamint a környezeti fenntarthatóság témakörét kiemelten kezeli, ezért a hivatalát egy új irodával bővítette.

Madárbarát Hegyvidék Program

2015. november 25.

Hírek

A XII. kerületi Önkormányzat és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület meghirdette a Madárbarát Hegyvidék programot. A szervezők felkérték a Hegyvidéki iskolákat, óvodákat, hogy télen a madarak etetésével, itatásával, a tél végén pedig a fészekrakási időszakban odúk kihelyezésével kapcsolódjanak be a kezdeményezésbe.

Meghosszabbított fogaskerekű és e-buszok a Normafánál

2015. november 3.

Hírek

Együttműködési megállapodást kötött a XII. kerületi Önkormányzat és a BKK a Normafa Park területének fejlesztéséhez kapcsolódó, környezetbarát megközelítési lehetőségét biztosító közösségi közlekedési infrastruktúra megvalósítása érdekében. Csak a fogaskerekűre 20 milliárd uniós forrás kellene.

Fogaskerekű vasút rekonstrukciójával kapcsolatos sajtótájékoztató

2015. november 02.

Helyszín: Budapest, Böszörményi út 23-25

Sajtótájékoztatók

A Budapesti Közlekedési Központ és Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata együttműködési megállapodást köt, melynek témája a Normafa Park rehabilitációjához kapcsolódó, környezetbarát megközelítési lehetőséget biztosító közösségi közlekedés megvalósítása.

Mit terveznek a Normafán?

2015. január 28.

Hírek

Ellenszavazat nélkül fogadta el a XII. kerületi képviselő-testület tegnap este azt a határozatot, amely a Normafát érintő helyi népszavazási kérdés alapját adja, közölte blogján Váczi János alpolgármester. A szavazást tavasszal tarthatják meg a kerületben.

Normafai zöld köd

2015. január 4.

Hírek

Az LMP szerint elfogadhatatlan a nyilvánosság “kizárása és félrevezetése”, valamint a környezetvédelem szempontjainak üzleti érdekek alá rendelése a Normafára tervezett beruházásokkal kapcsolatban. Nem fog csökkenni a zöldterület a Normafánál – közölte a Hegyvidék alpolgármestere.