Kerecsensólyom helyzetkép

2022. január 1.

Hírek

Magyarországon rendezték meg a nemzetközi kerecsensólyom-védelmi konferenciát. Az eurázsiai elterjedésű kerecsensólyom a világ második legnagyobb sólyomfaja az északi sólyom után. Ázsiában a sztyeppék, Európában a helyükön kialakított mezőgazdasági területek jellemző faja. Gyorsasága, ereje és szépsége miatt a legendák, mondák madara.

A fenntartható gagyi

2019. november 21.

Hírek

A Bajnok esete kísért. Ha már annyi rajongó tekintet tapadt rá, hát doktori fokozatot is szeretett volna. Jól mutat a remek öltönyei, a megnyerő mosolya mellett, és persze a személyi anyagában is. Úgy gondolta, hogy ez könnyedén összejön. Gyűjtögetett hát jóféle vendégszövegeket. Keverte ezeket, de kiszúrták. Nem a kijelölt egyetemi bírálói, hanem sokkal később és… Tovább »

Ötmilliárdos program indul a pannon gyepek megőrzésére

2019. október 5.

Hírek

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. koordinálásával országos program indul közel 5,5 milliárd forint – döntően uniós támogatású – értékben a füves élőhelyek és az ott élő fajok természetvédelmi helyzetének javítása, hosszú távú megőrzése érdekében.

Új gazdái lesznek a 2 milliárdos zajmérésnek

2018. június 12.

Hírek

Korszakváltáshoz érkezett Magyarországon a zajvédelem: az időszakos adatszolgáltatást a zajterhelés folyamatos vizsgálata váltja föl. Ezt az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára jelentette be ma Budapesten, a kormány zajtérképezési projektjének nyitó rendezvényén.

Megújuló zajtérképek a városok szolgálatában

2018. június 12.

Helyszín: Herman Ottó Konferencia Központ Budapest Nagytétényi út 190

Programok

Ezúton értesítjük Önöket, hogy Rácz András környezetügyért felelős államtitkár nyitja meg a Megújuló zajtérképek a városok szolgálatában című projektindító konferenciát. Időpont: 2018. június 12. (kedd) 10:00 Helyszín: Herman Ottó Konferencia Központ (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.) A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.hermanottointezet.hu/zajterkep oldalon lehet.      

A komposzt is érték!

2016. november 22.

Helyszín: Budapest, Nagytétényi út 190.

Sajtótájékoztatók

A Herman Ottó Intézet az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretén belül 2016. november 22-én "A komposzt is érték" címmel szervez konferenciát. Hazánkban egy fő közel 400 kg települési hulladékot termel, melynek 25-30 %-a biológiailag lebomló hulladék. A szerves hulladék döntő része komposztálással újrahasznosítható lenne, így lényegesen csökkenthetné a hulladéklerakóba kerülő hulladékmennyiséget.

Átadták a Herman Ottó Szellemiség Díjakat

2015. december 12.

Hírek

A Herman Ottó Intézet megalapította a Herman Ottó Szellemiség Díjat, hogy elismerje azon személyek és közösségek munkáját, akik hazai, nemzetközi téren, több tudományágban, a kutatás és tudományos ismeretterjesztés területén kiemelkedő eredményeket értek el, példaértékűt és maradandót alkottak, munkájukkal kimagaslóan segítették a környezet- és természetvédelmet, a természetkutatást illetve zoológiát.

Összefogott a MAVIR a Herman Ottó Intézettel

2015. november 19.

Hírek

Együttműködési megállapodást kötött a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. és a Herman Ottó Intézet. Az együttműködés célja, hogy elősegítsék Magyarország természeti értékeinek megőrzését, valamint közös erővel tegyenek a környezet- és természetvédelmi nevelés, társadalmi tudatformálás elősegítéséért.

Szakmai párbeszéd a napenergia hazai helyzetéről

2015. szeptember 15.

Helyszín: Budapest Park utca 2.

Sajtótájékoztatók

A napenergia helyzete Magyarországon címmel rendez kerekasztal-beszélgetést a Herman Ottó Intézet szeptember 15-én, amellyel a döntéshozók, az iparág szakértői és a civil szervezetek képviselői közötti párbeszédet kívánja erősíteni.