Ma van Madarak és Fák napja! Ez Hévízen nem látszik

2022. május 10.

Hírek

Hévíz önkormányzata évről évre módszeresen írtja a fákat és ezalatt az idő alatt nem láttam egyetlen zöld beruházást sem. Nyílt levelet írt Hévíz Városvezetéséhez/Önkormányzatához Miller-Ferjentsik Viola író, környezetvédő, hévízi lakos.

A Hévízi-tó átfogó tóvédelmi programja

2017. május 23.

Helyszín: Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.

Sajtótájékoztatók

A Földművelésügyi Minisztérium és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság tisztelettel meghívja A Hévízi-tó átfogó tóvédelmi programjának megvalósítása című (KEHOP-4.1.0-15-2016-00050) projekttel kapcsolatos sajtótájékoztatóra.

Újraéledt a Marcal, és nyomul a bíborsügér

2014. július 14.

Hírek

Új egzotikus halfaj honosodott meg Magyarországon. A fokozottan védett lápi pócnak eddig ismeretlen lelőhelyeire bukkantak a Hanságban. Eltűntek a küllők a Csíki-medence vizeiből. Egyre több a balin a Tisza-tóban. Számos új kutatási eredmény mellett ezekről is beszámoltak a X. Magyar Haltani Konferencia előadói.

Annyi a püspökfürdői hévízi tündérrózsáknak

2014. június 16.

Hírek

A hivatali packázások és a nemtörődömség, továbbá az emberi kapzsiság mostanra vezetett el odáig, hogy elpusztult az egyik legértékesebb természetvédelmi terület, a Nagyvárad melletti püspökfürdői termálvizes rezervátum. Idén már egy szál hévízi tündérrózsa sem díszíti a tizedére összezsugorodott tavacskát.

Elindult a HeBi – a BuBi viszont csúszik

2014. május 28.

Hírek

Az utóbbi napokban egyre többen kezdték firtatni, hogy mi is van a két hónapja csúszó BuBival. Ezt látva a BKK kiadatott egy közleményt a T-systemsszel, hogy túl komplex a rendszer, kevés az erőforrás. Nem úgy Hévízen, ahol már lehet közösségi bringát tekerni. Győr is megirigyelte a közösségi bringarendszert

Föld alatti rendszerváltás

2013. december 15.

Hírek

A történet látszólag a barlangokról szól – mondjuk, arról, hogyan szerzi meg az ország összes búvármerülésre alkalmas barlangját egy néhány főből álló, Fidesz-közeli csoport a „felfelé igazodó” állami hatóságok és hivatalok aktív közreműködésével –, de szólhatna a dohányról, a földről vagy bármilyen más természeti és/vagy gazdasági erőforrásról is.

Hévíz- és geotermikus kutatások

2011. szeptember 27.

Helyszín: 1143 Budapest Stefánia út 14.

Sajtótájékoztatók

A Magyar Állami Földtani Intézetben zajló hévíz- és geotermikus energia gazdálkodáshoz kapcsolódó kutatásokat bemutató sajtótájékoztató 2011. szeptember 27. 10 órakor lesz a Magyar Állami Földtani Intézetben.