Zöld hidrogén

2020. szeptember 24.

Hírek

A nukleáris alapon előállított hidrogént is tiszta hidrogénként kellene elismerni – mondja Kaderják Péter, az ITM energia-ügyekben illetékes államtitkára. Nocsak! Lássuk: hogy’ kerül Paks a hidrogén-kérdésbe, s mi a csúsztatás ebben a mondatban!

A paksi atomenergetika a hidrogéntárolással is teljes zsákutca

2020. augusztus 4.

Hírek

A hidrogénes energiatárolás összekapcsolása egy atomerőművel nem teljesen rossz ötlet, sőt a kormányzati kommunikáció szempontjából kiváló mondás, ami most szerencsésen az ölükbe hullt. Hiszen az EU célja az, hogy a hidrogén előállítása (vízbontás) tiszta (szén-dioxid-mentes) energiával történjen.

A hidrogén az új paksi alibi

2020. július 24.

Hírek

Új dimenziót nyitna a kormány az atomenergia támogatásának magyarázatában – derül ki egy friss minisztériumi közleményből, melyben az energetikai államtitkár azzal érvel, hogy tiszta hidrogénként kellene elismerni a nukleáris energia segítéségével előállított gázt. Az atom, mint zöld energia?

Hidrogén Hírlevél – 2019/3 december

Kiadványok

A Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület hírlevele a hidrogén alapú mobilitás és energetika érdekességeivel/újdonságaival. Fő témáink:

Hidrogén Hírlevél – 2019 április

Kiadványok

A Hírlevél fő témái: pozitív szakpolitikai fejlemények az EU-ból és az IEA-tól (International Energy Agency), újabb szintlépés: 20 MW (PEM) elektrolízis üzem létesül, hazai tüzelőanyag-cella K+F nemzetközi kooperációban, hidrogén üzemű targoncák Európában, hidrogén töltő-technológia fejlesztés és alkalmazásai Kaliforniában, hidrogén üzemű vonatok 2022-től a brit vasúti pályákon is, hidrogén üzemű buszok élettartam eredményei az USA-ból. rövid… Tovább »

Magyar szén-dioxid nyelő reaktor fejlesztés

2018. november 13.

Hírek

Napjaink egyik legjelentősebb globális problémájára, a növekvő szén-dioxid kibocsátás káros hatásaira is megoldást kínál a ThalesNano Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közös kutatás-fejlesztési projektje, melynek keretében a konzorcium hidrogént előállító és szén-dioxidot átalakító elektrokémiai reaktorokat fejleszt Európai Uniós támogatással.