Hidrogén Hírlevél – 2019/3 december

Kiadványok

A Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület hírlevele a hidrogén alapú mobilitás és energetika érdekességeivel/újdonságaival. Fő témáink:

Hidrogén Hírlevél – 2019 április

Kiadványok

A Hírlevél fő témái: pozitív szakpolitikai fejlemények az EU-ból és az IEA-tól (International Energy Agency), újabb szintlépés: 20 MW (PEM) elektrolízis üzem létesül, hazai tüzelőanyag-cella K+F nemzetközi kooperációban, hidrogén üzemű targoncák Európában, hidrogén töltő-technológia fejlesztés és alkalmazásai Kaliforniában, hidrogén üzemű vonatok 2022-től a brit vasúti pályákon is, hidrogén üzemű buszok élettartam eredményei az USA-ból. rövid… Tovább »

Magyar szén-dioxid nyelő reaktor fejlesztés

2018. november 13.

Hírek

Napjaink egyik legjelentősebb globális problémájára, a növekvő szén-dioxid kibocsátás káros hatásaira is megoldást kínál a ThalesNano Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közös kutatás-fejlesztési projektje, melynek keretében a konzorcium hidrogént előállító és szén-dioxidot átalakító elektrokémiai reaktorokat fejleszt Európai Uniós támogatással.

Mérföldkő a hidrogén autózásban

2018. augusztus 9.

Hírek

Nagy áttörést értek el az energiaforrásként szolgáló hidrogén szállításában az ausztrál kormány tudományos ügynökségének (CSIRO) kutatói.

Mikor robban a megújulós energiatermelés?

2018. június 30.

Hírek

Vajon lehet teljesen megújuló forrásokból fedezni a Föld energiaszükségletét? Egyes kutatók szerint ma már nem az a kérdés, hogy eljuthatunk ehhez a zöld célhoz, hanem, hogy mikor.

A Toyota a legzöldebb autógyártó

2018. február 9.

Hírek

1,5 millió elektromos hajtású autót értékesített tavaly a Toyota Motor Corp., mely így 8 %-kal növelte a részben vagy teljesen elektromos hajtású autók értékesítését 2017-ben.