Mennyire életképesek a hidrogénaautók?

2022. július 19.

Hírek

Ahogy az autóipar térképét átrajzoló elektromos forradalom egyre gyorsabban halad, az ember azt hihetné, hogy az elektromos járművek (EV-k) megnyerték a csatát, és a benzin- vagy dízelüzemű belső égésű motorok abszolút elvesztették. A valóságban azonban nem olyan fekete-fehér.

Hidrogén hírlevél 2021/4

Kiadványok

Pontosan 10 évvel ezelőtt, 2011 decemberében jelentettük meg első Hidrogén Hírlevelünket, nem sokkal az Egyesület alakuló közgyűléseután. Fontos és jelentős mérföldkőhöz érkeztünk tehát, hiszen tízéves lett Hírlevelünk.

Zöld forradalom Bécsben: hidrogénbuszt tesztelnek és elkészült az első hidrogénkút

2021. december 12.

Hírek

Bemutatták Bécs új hidrogénbuszát, mely a tesztüzem után, 2022. január 10-től az utasok számára is elérhető lesz. Ezzel párhuzamosan az osztrák főváros első hidrogénkútját is átadták, ahol buszok mellett hidrogénhajtású teherautók is tankolhatnak. A klímasemlegesség jegyében 2023-ig egy új elektrolízis-üzem építését is tervezi a város.

Hidrogén Hírlevél 2021/2 július

Kiadványok

Csupán néhány hónap telt el legutóbbi H2 Hírlevelünk megjelenése óta, de ebben a rövid időszakban több jelentős fejlemény történt idehaza: elfogadásra került a Nemzeti Hidrogénstratégia, áprilisban megnyílt az első magyarországi hidrogén-töltőállomás, és részben ezzel összefüggésben kiadták az első forgalmi engedélyt, illetve zöld rendszámot az első hidrogén üzemanyag-cellás jármű és tulajdonosa részére.

Zöld hidrogén

2020. szeptember 24.

Hírek

A nukleáris alapon előállított hidrogént is tiszta hidrogénként kellene elismerni – mondja Kaderják Péter, az ITM energia-ügyekben illetékes államtitkára. Nocsak! Lássuk: hogy’ kerül Paks a hidrogén-kérdésbe, s mi a csúsztatás ebben a mondatban!

A paksi atomenergetika a hidrogéntárolással is teljes zsákutca

2020. augusztus 4.

Hírek

A hidrogénes energiatárolás összekapcsolása egy atomerőművel nem teljesen rossz ötlet, sőt a kormányzati kommunikáció szempontjából kiváló mondás, ami most szerencsésen az ölükbe hullt. Hiszen az EU célja az, hogy a hidrogén előállítása (vízbontás) tiszta (szén-dioxid-mentes) energiával történjen.

A hidrogén az új paksi alibi

2020. július 24.

Hírek

Új dimenziót nyitna a kormány az atomenergia támogatásának magyarázatában – derül ki egy friss minisztériumi közleményből, melyben az energetikai államtitkár azzal érvel, hogy tiszta hidrogénként kellene elismerni a nukleáris energia segítéségével előállított gázt. Az atom, mint zöld energia?

Hidrogén Hírlevél – 2019/3 december

Kiadványok

A Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület hírlevele a hidrogén alapú mobilitás és energetika érdekességeivel/újdonságaival. Fő témáink: