A felgyógyult két fiatal parlagi sas egyike már visszatért a természetbe

2020. november 2.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI), az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) és a Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK) szakemberei együttműködésének köszönhetően két fiatal parlagi sast sikerült megmenteni és a szabadon engedésre felkészíteni a jászsági Sasközpontban.

Egy öreg és egy fiatal mentett parlagi sas térhetett vissza a vadonba!

2019. november 8.

Hírek

Természetvédelmi együttműködés eredményeként két olyan fokozottan védett parlagi sast engedtünk szabadon a felépülésüket követően, amely európai állományának kétharmada Magyarországon fészkel. Korábban mindkét madarat legyengülve, röpképtelen állapotban találták.

Segíts a kis lilikeknek szavazatoddal!

2016. április 27.

Hírek

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és más európai társszervezetek LIFE+ projektjét az Európai Bizottság Natura 2000 díjának “Határon átnyúló együttműködések” kategóriájában jelölték döntősnek idén. Május 8-ig Te is segíthetsz a közönségdíj elnyerésében egy gyors szavazattal.

Hortobágyi Nemzeti Park programjai 2014. szeptember

2014. szeptember 01. - 2014. szeptember 27.

Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park

Programok

március –  szeptember  Élményeim a Hortobágyon – amatőr fotósok versenye – korhatár nélkül Örökítsd meg a Hortobágyon tett látogatásodat egy fényképpel és küldd el nekünk jpeg vagy jpg formátumban a lisztes.laszlo@hnp.hu email címre! A képek a lehető legnagyobb felbontásban készüljenek, de beküldeni csak olyat kell, aminek hosszabbik oldala max. 1500 pixeles. Egy pályázó maximum 3… Tovább »

40 év, 40 kérdés – 16.heti feladvány

2013. április 17.

Hírek

Nyerjen hetente családi belépőt a 40 éves Hortobágyi Nemzeti Park és a Greenfo közös játékán 8 héten át. A 16. HETI FRISS KÉRDÉSEK.

40 év, 40 kérdés – 15.heti feladvány

2013. április 10.

Hírek

Nyerjen hetente családi belépőt a 40 éves Hortobágyi Nemzeti Park és a Greenfo közös játékán 8 héten át. A 15. HETI FRISS KÉRDÉSEK.

40 év, 40 kérdés – 14.heti feladvány

2013. április 3.

Hírek

Nyerjen hetente családi belépőt a 40 éves Hortobágyi Nemzeti Park és a Greenfo közös játékán 8 héten át. A 14. HETI FRISS KÉRDÉSEK.

Vadló a láthatáron!

2011. szeptember 28.

Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park

Sajtótájékoztatók

A WWF és a Hortobágyi Nemzeti Park szeretettel meghívja Önt a Nemzeti Parkban tartandó sajtókirándulására, ahol bemutatja az egyedülálló Przsevalszkij-vadlovak megmentését célzó programot, illetve a lovak megfigyelésére létesített, Magyarországon egyedülálló webkamerás rendszert, ahol bárki otthonából figyelemmel kísérheti a különleges állatokat.

Magyar Nemzeti Parkok Hete – a Hortobágyi Nemzeti Parkban

2011. június 20. - 2011. június 26.

Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park

Programok

2011. június 20. (hétfő) – Hortobágy műemlékei Időpont: 10.00, 13.00 Helyszín: HNP Látogatóközpont Szakvezetéssel egybekötött múzeumi séta: a puszta értékeit bemutató természetrajzi kiállítás, a Pásztormúzeum, a Körszín, a Kilenclyukú híd és a Hortobágyi csárda megtekintése (a séta időtartama: kb. 1,5 óra) Részvételi díj: 500 Ft/fő 2011. június 21. (kedd) – Gólyaláb számláló verseny a Hortobágyi… Tovább »

Madármegfigyelőktől a szafariig

2011. május 31.

Hírek

A hagyományos hortobágyi idegenforgalmi vonzerő – puszta, csikós, gulyás – mellett egyre nagyobb teret kapnak az ökoturisztikai értékek is a Hortobágyon. Az új fejlesztések eredményeit a nemzeti park május 30-án mutatta be az Európai Unió agrárminisztereinek.