Hódmezővásárhelyen is megszűnik a zöld rendszámos autók ingyenparkolása

2022. június 3.

Hírek

A hódmezővásárhelyi közgyűlés döntése értelmében, július 1-től megszűnt a városban a zöld rendszámos autók ingyenes parkolása. Azt, hogy a nyilvános töltőpontoknál a töltés ideje alatt kell-e parkolási díjat fizetni, azt egyelőre nem tudták megmondani a városházán.

Első próbaúton a közpénzégető lázári Traimtrain

2021. május 30.

Hírek

Önmagában a helyközi és a helyi tömegközlekedés fejlesztése üdvözölendő, ahogyan a járművek életkorának fiatalítása is. Szükséges és fontos, hogy a lakosok 21. századi energiahatékony, környezetbarát és magas komfort fokozatú járműveken utazhassanak. No de milyen áron? Szeged-Hódmezővásárhely háromszoros áron.

Budaörs után Hódmezővásárhelyen is ingyenes lehet a tömegközlekedés

2019. október 18.

Hírek

Hódmezővásárhelyen 43 ezer ember él, de hatalmas területe alapján a második legnagyobb hazai városunk, ahol 9 vonalon járnak buszok, és a jövőben ezeken utazhatnak ingyen a hódmezővásárhelyiek. Márki-Zay Péter szerint a Volánbusz rendszeréhez a jegybevétel csak 10 millióval járul hozzá. Ez a polgármester szerint nem akkora összeg, amelynek kiesése problémát okozna.

Víz Világnapja – Ünneprontás

2017. március 23.

Hírek

A bejelentőket megfenyegetik, hogy ha nem bizonyosodik be a bejelentés jogossága, akkor a kiszállás, a bevizsgálás összes költségét a bejelentő köteles megfizetni.

Minek nevezzelek? – az ombudsman egy autóbusz-pályaudvar besorolásáról és annak következményeiről

2013. szeptember 10.

Hírek

Zajos és szennyezi a levegőt – panaszolta be a buszpályaudvart egy hódmezővásárhelyi lakos. A létesítmény működése közlekedési zajforrást jelent, tehát nem lehet zajkibocsátási határértéket megállapítani – válaszolta ezzel szemben a környezetvédelmi felügyelőség. Meg kell állapítani zajkibocsátási határértéket, mert az autóbusz-pályaudvar telephelyként is működik, és a vidékfejlesztési miniszternek ennek megfelelően módosítania kellene a szabályozást – érvelt… Tovább »

4,3 millió forintos hódvalóságshow

2011. április 25.

Hírek

Hódvalóságshow indul a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján: néhány hónapon belül bárki, bárhonnan, egyetlen kattintással betekintést nyerhet majd egy hódcsalád életébe.