Miskolci Cementgyár STOP!

2016. február 6.

Hírek

Sajtótájékoztatót tartott a hejőcsabai cementgyár újraindítását ellenző Miskolci Cementgyár STOP! Civil Munkacsoport. A rendezvény témája az üzem újraindítását célzó HCM 1890 Kft. Egységes Környezethasználati Engedélyét megfellebbező beadványok ismertetése, s a több mint 2000 miskolci lakos aláírását összegyűjtő Miskolci Cementgyár STOP! Civil Munkacsoport tevékenységének bemutatása volt.

Nagy építőipari átrendeződés

2015. augusztus 4.

Hírek

Komoly változások történnek az építőipari világpiacon. A CRH csoport megvásárolta a Holcim Észak Duna Régióban működő cégeket is, így Holcim Magyarország Kft.-t és leányvállalatait. Ez egy nagyobb világpiaci tranzakció egyik eleme, mely eredményeként 15 000 új munkatárssal bővült alkamazottai köre. A CRH csoport a világpiac meghatározó szereplője, építőanyagipari területen harmadik, míg kavics/adalékanyag területen második.

Patt a miskolci cementgyár újraindításával kapcsolatban

2015. június 30.

Hírek

Megegyezés nélkül nem lehet újraindítani a termelését évek óta szüneteltető hejőcsabai cementgyárat a gyár korábbi működtetője, a svájci érdekeltségű Holcim konszern jogutódja, az Osteuropaische Zementbeteiligungs AG (OZAG) szerint. A helyi civilek több mint kétezer aláírást gyűjtött össze az újraindítás ellen. A HCM 1890 Kft. szerint jogerős bírósági ítéletek cáfolják a multinacionális cementkonszern állításait.

REPLAN Konferencia

2015. május 06.

Helyszín: Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.

Sajtótájékoztatók

Szeretettel meghívjuk a REPLAN – Innovatív megoldások a városi lakásproblémákra című kutatás eredményeit bemutató konferenciára. A 8 hónapos kutatás eredményét összefoglaló exkluzív könyv az eseményen kerül először bemutatásra.

Cementgyári közmeghallgatás

2015. április 20.

Helyszín: Miskolc

Sajtótájékoztatók

A HCM 1890 Hejőcsabai Cement- és Mészipari Kft. (2531 Tokod, Kossuth u. 132.) a cég Miskolc-Hejőcsabai telephelyén a 2011. óta nem üzemelő cementgyár területén új cementgyár létesítését tervezi a rendelkezésre álló infrastruktúra-, berendezések- és eszközök felújítását, karbantartását, illetve új berendezések beépítését követően.

Dabasi cementcsata

2011. szeptember 28.

Hírek

Pro kontra vélemények a Holcim Hungária Zrt. dabasi cementcsomagoló üzeme körül. Hamisított engedéllyel építene a Holcim? – írta a zöldválasz. A Holcim határozottan visszautasítja a rágalmazást.

Gördülő kövek május 24 – 26

2011. május 24.

Helyszín: Veszprém Állatkerti bekötő út.

Sajtótájékoztatók

– Lehet, hogy az ízléses térkövezés olcsóbbá válik, mint az aszfalt lerakása? – Átláthatóvá válik a köztéri burkolatok szabályozása?