Tönkremegy a honti terelőrendszer?

2017. július 29.

Hírek

2015.december 22-én elkészült és átadásra került egy nagyrészt ACO polimerbeton elemekből épült kétéltűvédelmi terelőrendszer. 2007 óta harcoltam érte. Olyan rendszerről van szó, ami megfelelő karbantartás mellett minimum 30 évig működőképes, karbantartás nélkül viszont hamar tönkremegy.

Elkezdődött Honton a békaterelőháló építése

2016. február 7.

Hírek

Tegnap kora délelőtt 9 lelkes békabarát elkezdte a terelőháló építését a 2. sz. főút mentén, így a Hont-Parassapuszta közötti szakaszának a békák szempontjából egyik legveszélyesebb részén már biztonságban vannak a vonuló kétéltűek. A munka folytatásához, és a békamentéshez várják az önkénteseket!

Segítséget kérnek a honti békák!

2016. február 1.

Hírek

Annak ellenére, hogy megépült a 2. sz. főút Hont és Parassapuszta közötti részén az új kétéltűvédelmi terelőrendszer, az itt élő békák, gőték változatlanul nincsenek teljes biztonságban. Elég sok szakaszon szükség lesz hálókihúzásra is, mert csak így tudjuk megvédeni őket. Ehhez várjuk önkéntesek jelentkezését.

Megmenekülnek a 2-es út menti nógrádi békák

2015. december 24.

Hírek

180 millió forintból építettek békamentő alagutakat a 2-es főútvonal Parassapusztához közeli területén. A 15 terelőrendszer kétéltűek tízezreinek életét menti meg és a közlekedést is biztonságosabbá teszi, mert a vonulás közben elgázolt állatok korábban csúszásveszélyes helyzeteket teremtettek.

Békamentő infrastruktúra átadás

2015. december 22.

Helyszín: 2-es számú főút 77-es km szelvény

Sajtótájékoztatók

MEGVALÓSULT A BÉKATERELŐ RENDSZER FELÚJÍTÁSA ÉS KIBŐVÍTÉSE A 2-ES FŐÚT MELLETT NÓGRÁD MEGYÉBEN ÜNNEPÉLYES PROJEKTZÁRÓ SAJTÓESEMÉNY

A megújult Honti-szakadék és szurdokvölgy megnyitója

2015. szeptember 28.

Helyszín: Honti szakadék bejárata

Sajtótájékoztatók

A Börzsöny-hegységben az elmúlt években több, a hazai és a külföldi turisták érdeklődésére számot tartó beruházás fejeződött be. A természet szépségei iránt érdeklődők számára egy újabb látványosság válik látogathatóvá.