Nyílt Levél Bayer Zsoltnak

2022. szeptember 6.

Hírek

Tisztelt Bayer Zsolt! Ön nemrégiben zoofilekhez, vagyis az állatokkal közösülő, bűncselekményt elkövető emberekhez hasonlított vegánokat. Ha jól értettem gondolatait, az váltotta ki Önból ezt a megbélyegző indulatot, hogy vegán aktivisták egy csoportja egy horgászversenyen tiltakozott, azt állítva, hogy a horgászat állatkínzás.

Az afrikai modell – Áder János zöld locsogásai

2021. október 25.

Hírek

És volt egykoron a Hazaias Népfront, ami minden olyannal foglalkozott, amivel a Központi Bizottság (már nem a legendás zenekar) drága idejéből nem tellett. Így az ő ügyükké vált a hazai természet- és környezetvédelem, amiről a kitartóan hanyatló kapitalisták kormányai egyre többet beszéltek. És ma?

Egy csónakból egy ember horgászhat, saját stégről sem lehet pecázni éjjel

2020. november 26.

Hírek

Este 7 és hajnal 5 között tilos horgászni, egy csónakban, hajón csak egy ember horgászhat – ismertette a korlátozásokat a MOHOSZ. Kiderült, az éjszakai korlátozás idején a saját telken lévő stégen sem lehet horgászni, az ugyanúgy a kijárási tilalom megszegésének minősül.

Új lendület földügyekben

2019. május 4.

Hírek

Dolgozunk azon az átfogó birtokrendezési törvénycsomagon, ami jelentősen gyorsíthatja a megoldást – nyilatkozta Zambó Péter, az Agrárminisztérium februárban hivatalba lépett, földügyekért felelős államtitkára.

A nagy ho-ho-horgászok figyelmébe

2019. május 2.

Hírek

Elkezdődött a ponty, a harcsa és a compó fajlagos fogási tilalmi ideje, de tegnap óta újra szabad horgászni a fogassüllőre, a balinra és a sügérre – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A halászokat is meglopta az Orbán-kormány

2019. április 8.

Hírek

A halállomány védelmére hivatkozva tiltotta meg a jogalkotó 2016-ban a kereskedelmi célú halászatot, miközben az adatok azt mutatják, hogy 2013 óta a horgászok jóval több halat fogtak ki az élővizekből, mint a hivatásos halászok. Lázár János 2016 után többször ígérte, hogy a kormány rendezi a munka nélkül maradt halászok sorsát, ebből nem lett semmi, az… Tovább »

Jó hír a horgászoknak

2017. június 1.

Hírek

Mától hét halfaj, többek között a garda, a márna és a ponty esetében lejár a fogási tilalmi idő. A bővülő horgászati lehetőségek és a nyárias időjárás kihasználásához idén is jó választás a turista állami horgászjegy.

Kazah keszeg és tiszai jellegű halászlé a Balatonnál

2016. szeptember 22.

Hírek

Nem látszik, miként kerülhet kazah keszeg helyett ismét balatoni hal a balatoni turisták tányérjára. Néhány neves halászcsárda tiltakozásul ma már „tiszai jellegű” vagy „bajai, paksi jellegű” halászléként szerepelteti a legismertebb magyar halételt az étlapján. Így jelzik a fogyasztónak azt a törvénnyel előidézett lehetetlen helyzetet, hogy az ételhez felhasznált hal nem helyi.