Az afrikai modell – Áder János zöld locsogásai

2021. október 25.

Hírek

És volt egykoron a Hazaias Népfront, ami minden olyannal foglalkozott, amivel a Központi Bizottság (már nem a legendás zenekar) drága idejéből nem tellett. Így az ő ügyükké vált a hazai természet- és környezetvédelem, amiről a kitartóan hanyatló kapitalisták kormányai egyre többet beszéltek. És ma?

Egy csónakból egy ember horgászhat, saját stégről sem lehet pecázni éjjel

2020. november 26.

Hírek

Este 7 és hajnal 5 között tilos horgászni, egy csónakban, hajón csak egy ember horgászhat – ismertette a korlátozásokat a MOHOSZ. Kiderült, az éjszakai korlátozás idején a saját telken lévő stégen sem lehet horgászni, az ugyanúgy a kijárási tilalom megszegésének minősül.

Új lendület földügyekben

2019. május 4.

Hírek

Dolgozunk azon az átfogó birtokrendezési törvénycsomagon, ami jelentősen gyorsíthatja a megoldást – nyilatkozta Zambó Péter, az Agrárminisztérium februárban hivatalba lépett, földügyekért felelős államtitkára.

A nagy ho-ho-horgászok figyelmébe

2019. május 2.

Hírek

Elkezdődött a ponty, a harcsa és a compó fajlagos fogási tilalmi ideje, de tegnap óta újra szabad horgászni a fogassüllőre, a balinra és a sügérre – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A halászokat is meglopta az Orbán-kormány

2019. április 8.

Hírek

A halállomány védelmére hivatkozva tiltotta meg a jogalkotó 2016-ban a kereskedelmi célú halászatot, miközben az adatok azt mutatják, hogy 2013 óta a horgászok jóval több halat fogtak ki az élővizekből, mint a hivatásos halászok. Lázár János 2016 után többször ígérte, hogy a kormány rendezi a munka nélkül maradt halászok sorsát, ebből nem lett semmi, az… Tovább »

Jó hír a horgászoknak

2017. június 1.

Hírek

Mától hét halfaj, többek között a garda, a márna és a ponty esetében lejár a fogási tilalmi idő. A bővülő horgászati lehetőségek és a nyárias időjárás kihasználásához idén is jó választás a turista állami horgászjegy.

Kazah keszeg és tiszai jellegű halászlé a Balatonnál

2016. szeptember 22.

Hírek

Nem látszik, miként kerülhet kazah keszeg helyett ismét balatoni hal a balatoni turisták tányérjára. Néhány neves halászcsárda tiltakozásul ma már „tiszai jellegű” vagy „bajai, paksi jellegű” halászléként szerepelteti a legismertebb magyar halételt az étlapján. Így jelzik a fogyasztónak azt a törvénnyel előidézett lehetetlen helyzetet, hogy az ételhez felhasznált hal nem helyi.

Egy tizedikes diák szenzációs fogása

2016. június 26.

Hírek

Szalai Gábor a Dunakilitinél épült vízlépcső felvizén horgászva egy különleges ritkaságot fogott. Szerencsére a társa két fényképet is készített a ritka és veszélyeztetett gyöngyös koncérról, mielőtt visszaengedték a Dunába.