4 tipp a környezetbarát lakásfelújításhoz

2021. szeptember 1.

Hírek

A környezetvédelem kétségkívül a 21. század slágertémája. Nem véletlenül, hiszen bolygónk sajnos évről évre egyre rosszabb állapotba kerül. Szinte naponta olvashatunk híreket megdőlt melegrekordokról, szélsőséges időjárásról vagy éppen az óceánokban felhalmozódott műanyaghegyekről. A Föld megóvása és a káros folyamatok megállítása mindnyájunktól erőfeszítéseket igényel, a környezetvédelmi szempontok pedig az élet minden területére begyűrűznek.

A világpiaci árak az extrém alapanyagár emelkedés hátterében

2021. június 26.

Hírek

Az elmúlt hónapok drasztikus áremelkedést hoztak az építőanyagok piacán, így a polisztirol, az acél és a fa ára is extrém növekedést produkált. Ezt a szakértők több tényező együttes hatására vezetik vissza. Egy biztos, sokkal inkább a világpiaci árak és folyamatok, mint a kereslet növekedésére alapozott profitmaximalizálás sarkallja a gyártókat az áremelésre, ahogy azt néhányan feltételezik.

Alternatív hőszigetelés: új ötletek és a bevált

2021. június 10.

Hírek

Az energiamegtakarítás, a környezetre tekintettel történő építés szerencsére egyre többek számára a mindennapi élet részévé válik. Az ehhez szükséges innováció is szárnyakon jár, ami szintén kezd természetessé válni. Ugyanakkor az is látszik, hogy vannak nagyon jó szándékú, de számos okból zsákutcának számító megoldások. Például a hőszigetelés esetén is érdemes a bevált módszer mellett maradni.

100%-ban újrahasznosítható a tetőtér modern műanyag ablaka

2021. május 20.

Hírek

A minőségi alapanyagok nemcsak a zöld vagy éppen high-tech irodák, netán a küszöbön álló szabályozásváltozásnak megfelelő alacsony energiafelhasználású lakóházak építésének elmaradhatatlan elemei. Egy tetőtér beépítésénél az energiatakarékosságért részben felelős nyílászárók megválasztása kulcskérdés, és a minőségen túl szakszerű beépítésük még inkább. A Roto 100%-ban újrahasznosítható műanyag tetőablakainál a tervezői-kivitelezői, de a gyártói-felhasználói törekvés is megtalálható.

Mitől okos az okostégla, és milyen előnyei vannak?

2021. március 23.

Hírek

A különféle előremutató fejlesztéseknek köszönhetően óriási átalakulásban van az építőipar, ezáltal rendszeresen érkeznek az új megoldások, melyek leginkább a környezettudatosság, az energiatakarékosság, végső soron pedig természetesen a fenntartható fejlődés érdekében születnek.

Ökotudatos döntés a polisztirol hőszigetelés

2021. március 7.

Hírek

A környezeti szempontok, mint az energiapazarlás és a környezetszennyezés visszaszorítása, a klímaváltozás negatív hatásainak megfékezése az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kaptak. Az új nemzeti energia- és klímastratégia kialakítása 2030-ig határozza meg Magyarország energia- és klímapolitikai prioritásait, melynek középpontjában az energiafogyasztás további csökkentése áll. Ebben az előrelépésben az alkalmazott hőszigetelés vastagságának növelése elkerülhetetlen.

A vártnál több a lakossági épületenergetikai felújítás, de a beruházások inkább részlegesek

2021. január 23.

Hírek

A vártnál jóval több hazai lakóépületben végeztek energiahatékonysági felújítást az elmúlt öt évben, de ezek a beruházások jellemzően részlegesek voltak, energetikai tervezés nélkül történtek, valószínűleg ezért nem eredményeztek említésre méltó energiamegtakarítást – mondta a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) igazgatója.

Az ideális hőszigetelő anyag magas energiahatékonyságú és újrahasznosítható

2020. november 9.

Hírek

2021 január 1-je után az új épületek esetén előírt közel nulla energiaigény csak a különféle épületszerkezetek energetikai finomhangolásával érhető el. A hőszigetelés alkalmazása és egyúttal a hőszigetelési vastagságok növekedése nem elkerülhető, de a komplex tervezői és beruházói hozzáállás legalább ennyire fontos. És ha mindezt olyan hőszigetelő anyaggal akarjuk megoldani, amelynek ökológiai lábnyoma a legkedvezőbb, a… Tovább »

Egy bolygónk van, szigeteljünk érte

2020. április 22.

Hírek

A koronavírus miatti korlátozások hatására felére csökkent a légszennyezettség mértéke Európa nagyvárosaiban, azonban Magyarországon az európai átlagnál jóval kisebb mértékben tisztítja a levegőt a vírus miatti kijárási korlátozás. A kormány által hozott intézkedések nem hoztak olyan drasztikus levegőminőség javulást, mint a kontinens nagy részén.