Gyors tetőszigetelés Supafil fújható ásványgyapottal

2023. augusztus 26.

Hírek

Építkezőknek, lakásfelújítóknak indított sorozatunk 3. részében maradunk a tetőn, és bemutatunk egy nálunk még kevésbé elterjedt szigetelési módszert, mellyel a szarufák között, alatt, és a nehezen elérhető helyeken viszonylag olcsón és gyorsan akár 25%-ot is spórolhatunk a fűtésen. Vendégünk ma is Kanyuk László, a Knauf Insulation marketingvezetője.

Tetőszigetelés szarufák között és alatt

2023. július 24.

Hírek

Építkezőknek, lakásfelújítóknak indított sorozatunk 2. részében felmegyünk a nyeregtetőkre, és megmutatjuk, hogy milyen a jó szigetelés a szarufák között és alatt, amivel viszonylag olcsón és gyorsan akár 25%-ot is spórolhatunk a fűtésen.

Mi is az a komplex energetikai felújítás?

2023. június 28.

Hírek

Nemcsak környezetvédelmi, de anyagi szempontból is a legjobban megtérülő pénzügyi befektetés az energetikai felújítás. De hol, hogyan és milyen anyagokkal, technológiákkal érhetjük el, hogy akár a felére csökkentsük a fűtés, hűtés költségünket? Ebben segít 6 részes podcast sorozatunk.

Az államnak is megérné az itthoni ingatlanfelújításokat felpörgetni

2023. június 12.

Hírek

Ahhoz, hogy 2050-re elérjük a klímasemlegességet, évente 130 ezer lakóingatlant kéne mélyfelújítással felújítani, és most évente pár 10 ezret újítunk fel. Egy elég nagy ugrásra lenne szükség – mondta Illésné Szécsi Ilona a G7 Podcast e heti adásában.

Ablakmatek: ne csak az üvegrétegek számát nézzük

2022. május 25.

Hírek

Ma is sokan hisznek helytelenül abban, hogy egy ablak vagy tetőtéri ablak minőségének meghatározásában csak az üvegrétegek száma mérvadó. Ezzel szemben a tény, hogy egy nyílászáró minőségét mindig több komponens és tulajdonság komplex összessége adja. Vegyünk egy példát, a Roto előszerelt tetőablakait.

A zöld fal a dobogós szigetelőanyag

2021. december 12.

Hírek

Egy új kutatás szerint a téglából épült házak esetében a falra kúszó növények akár harmadával is csökkenthetik a hőveszteséget. Ez az egyik első tudományosan megalapozott megállapítás a zöld falaknak az épületek energiahatékonyságára gyakorolt hatásáról, amit egy brit csoport végzett.

Zöldebb otthonra vágyik? Hogyan segíthet ebben a jó szigetelés?

2021. december 9.

Hírek

Ha jól szigetelt a házunk, akkor kevesebb hőenergiát kell termelnünk ahhoz, hogy felmelegítsük otthonunkat, vagyis alacsonyabb lesz az épületünk károsanyag kibocsátása. Természetesen komplexitásában kell látni az épületet. Vagyis lényeges a homlokzati szigetelés, a födémszigetelés, a megújuló energiaforrásokból táplált, korszerű fűtésrendszer.

Kapacitásbővítéssel stabilizálja piacait a Bauder

2021. november 28.

Hírek

Az energiatakarékos épületek iránti növekvő igény és az építési piac európai szintű bővülése miatt, az európai, és egyúttal a magyar piac minél stabilabb kiszolgálása érdekében, a tető hő- és vízszigeteléséhez, illetve a zöldtetők kialakításához építőanyagokat kínáló Paul Bauder GmbH & Co történetének legnagyobb volumenű beruházásáról döntött.

Mekkora megtakarítás érhető el a ház hőszigetelésével?

2021. október 9.

Hírek

A számlák minden egyes hónapban megérkeznek és előfordul, hogy az ember azon kapja magát, hogy vakargatja a feje búbját, hogy már megint miért ennyi az annyi. Persze igen ritka az az eset, hogy minden közműszámlát ki tudunk küszöbölni az életünkből, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy számos lehetőség áll rendelkezésünkre, amelyek alkalmasak arra, hogy… Tovább »

4 tipp a környezetbarát lakásfelújításhoz

2021. szeptember 1.

Hírek

A környezetvédelem kétségkívül a 21. század slágertémája. Nem véletlenül, hiszen bolygónk sajnos évről évre egyre rosszabb állapotba kerül. Szinte naponta olvashatunk híreket megdőlt melegrekordokról, szélsőséges időjárásról vagy éppen az óceánokban felhalmozódott műanyaghegyekről. A Föld megóvása és a káros folyamatok megállítása mindnyájunktól erőfeszítéseket igényel, a környezetvédelmi szempontok pedig az élet minden területére begyűrűznek.