Ablakmatek: ne csak az üvegrétegek számát nézzük

2022. május 25.

Hírek

Ma is sokan hisznek helytelenül abban, hogy egy ablak vagy tetőtéri ablak minőségének meghatározásában csak az üvegrétegek száma mérvadó. Ezzel szemben a tény, hogy egy nyílászáró minőségét mindig több komponens és tulajdonság komplex összessége adja. Vegyünk egy példát, a Roto előszerelt tetőablakait.

A zöld fal a dobogós szigetelőanyag

2021. december 12.

Hírek

Egy új kutatás szerint a téglából épült házak esetében a falra kúszó növények akár harmadával is csökkenthetik a hőveszteséget. Ez az egyik első tudományosan megalapozott megállapítás a zöld falaknak az épületek energiahatékonyságára gyakorolt hatásáról, amit egy brit csoport végzett.

Zöldebb otthonra vágyik? Hogyan segíthet ebben a jó szigetelés?

2021. december 9.

Hírek

Ha jól szigetelt a házunk, akkor kevesebb hőenergiát kell termelnünk ahhoz, hogy felmelegítsük otthonunkat, vagyis alacsonyabb lesz az épületünk károsanyag kibocsátása. Természetesen komplexitásában kell látni az épületet. Vagyis lényeges a homlokzati szigetelés, a födémszigetelés, a megújuló energiaforrásokból táplált, korszerű fűtésrendszer.

Kapacitásbővítéssel stabilizálja piacait a Bauder

2021. november 28.

Hírek

Az energiatakarékos épületek iránti növekvő igény és az építési piac európai szintű bővülése miatt, az európai, és egyúttal a magyar piac minél stabilabb kiszolgálása érdekében, a tető hő- és vízszigeteléséhez, illetve a zöldtetők kialakításához építőanyagokat kínáló Paul Bauder GmbH & Co történetének legnagyobb volumenű beruházásáról döntött.

Mekkora megtakarítás érhető el a ház hőszigetelésével?

2021. október 9.

Hírek

A számlák minden egyes hónapban megérkeznek és előfordul, hogy az ember azon kapja magát, hogy vakargatja a feje búbját, hogy már megint miért ennyi az annyi. Persze igen ritka az az eset, hogy minden közműszámlát ki tudunk küszöbölni az életünkből, de nem árt tisztában lenni azzal, hogy számos lehetőség áll rendelkezésünkre, amelyek alkalmasak arra, hogy… Tovább »

4 tipp a környezetbarát lakásfelújításhoz

2021. szeptember 1.

Hírek

A környezetvédelem kétségkívül a 21. század slágertémája. Nem véletlenül, hiszen bolygónk sajnos évről évre egyre rosszabb állapotba kerül. Szinte naponta olvashatunk híreket megdőlt melegrekordokról, szélsőséges időjárásról vagy éppen az óceánokban felhalmozódott műanyaghegyekről. A Föld megóvása és a káros folyamatok megállítása mindnyájunktól erőfeszítéseket igényel, a környezetvédelmi szempontok pedig az élet minden területére begyűrűznek.

A világpiaci árak az extrém alapanyagár emelkedés hátterében

2021. június 26.

Hírek

Az elmúlt hónapok drasztikus áremelkedést hoztak az építőanyagok piacán, így a polisztirol, az acél és a fa ára is extrém növekedést produkált. Ezt a szakértők több tényező együttes hatására vezetik vissza. Egy biztos, sokkal inkább a világpiaci árak és folyamatok, mint a kereslet növekedésére alapozott profitmaximalizálás sarkallja a gyártókat az áremelésre, ahogy azt néhányan feltételezik.

Alternatív hőszigetelés: új ötletek és a bevált

2021. június 10.

Hírek

Az energiamegtakarítás, a környezetre tekintettel történő építés szerencsére egyre többek számára a mindennapi élet részévé válik. Az ehhez szükséges innováció is szárnyakon jár, ami szintén kezd természetessé válni. Ugyanakkor az is látszik, hogy vannak nagyon jó szándékú, de számos okból zsákutcának számító megoldások. Például a hőszigetelés esetén is érdemes a bevált módszer mellett maradni.

100%-ban újrahasznosítható a tetőtér modern műanyag ablaka

2021. május 20.

Hírek

A minőségi alapanyagok nemcsak a zöld vagy éppen high-tech irodák, netán a küszöbön álló szabályozásváltozásnak megfelelő alacsony energiafelhasználású lakóházak építésének elmaradhatatlan elemei. Egy tetőtér beépítésénél az energiatakarékosságért részben felelős nyílászárók megválasztása kulcskérdés, és a minőségen túl szakszerű beépítésük még inkább. A Roto 100%-ban újrahasznosítható műanyag tetőablakainál a tervezői-kivitelezői, de a gyártói-felhasználói törekvés is megtalálható.