Többségünk csak akkor vált környezetbarát fűtésre, ha az olcsóbb

2022. március 15.

Hírek

Lakásfelújítás vagy új lakás építése előtt sokakban felmerül a kérdés, hogy milyen fűtési rendszert érdemes kiépíteni. Ma már sokan nemcsak a kiépítési költségeket, hanem a környezeti terhelést is figyelembe veszik a választásnál, annál is inkább, mert világszerte egyre szigorúbb szabályok egyenesen kötelezik is erre az építtetőket.

Ismered a hőszivattyús medencefűtést?

2021. július 17.

Hírek

A fixen telepített kültéri medencék már 15°C körül használhatóak, ha a víz fűtése megoldott. A nem téliesíthető kerti medencéket viszont jóval később, csak a legelső meleg nyári héten érdemes felállítani, hogy legyen ideje a víznek felmelegedni, mire tartósan jóra fordul az idő.

A lakossági fűtés dekarbonizálása nélkül nem lehet elérni az uniós klímacélokat

2021. június 16.

Hírek

2021 április 21-én  az Európai Tanács és  Parlament megállapodásra jutott az Európai Unió klímatörvényének részleteiről. A megállapodás értelmében a kontinens 2030-ra 55%-kal csökkentené a nettó üvegházhatású gáz-kibocsátását az 1990-es szinthez képest, 2050-re pedig klímasemlegessé válna. A fűtési, szellőztetési és légkondicionálási szektor gyártójaként a Daikin egy négy lépcsős tervet mutatott be a lakossági fűtés  átalakítására, ami… Tovább »

Tovább csúszik az energiahatékonyság

2021. március 11.

Hírek

Eredetileg úgy volt, hogy már 2021. január 1-jétől csak közel nulla energiaigényű épületre lehet használatba vételi engedélyt kiadni, most már másodszor ad a kormány haladékot az építtetőknek.

A hőszivattyú technológia a klímaválság árnyékában

2020. február 12. - 2020. február 12.

Helyszín: MagNet Közösségi Ház, Hamvas terem (1062 Budapest, Andrássy út 98.)

Programok

A Magyar Hőszivattyú Szövetség 2020. február 12-én Budapesten egy magas szintű rendezvényt tart hazai és nemzetközi előadók részvételével. A konferencia keretében megoldásokat és jó példákat mutatnak fel arra, hogy a hőszivattyú-technológia hogyan könnyítheti meg és egyszerűsítheti le az átállást egy széndioxid-mentes hazai épületállomány mielőbbi elérésére, és a klímaváltozás hatásainak enyhítésére.

Elkéstem… az USA rájött… minden “Marha” a levegőt melegíti…

Kiadványok

Már szinte mindenki hallott róla, hogy napjainkra többszörös negatív spirálba került az emberiség. Ennek az egyik legfőbb kiváltó oka a pazarló energiafelhasználás, amelyre a fogyasztói társadalom nagymértékben ösztönzi is az embereket. A globális felmelegedés mindennapi téma lett, és egyre aktuálisabb is, hiszen a környezet káros anyagokkal való szennyezése és a légkört fűtő veszteségi hőmennyiség egyre… Tovább »

Hőszivattyús Konferencia 2016

2016. november 08.

Helyszín: 1111 Bp. Műegyetem rkp. 3-9.

Programok

Magyar Hőszivattyú Szövetség konferenciája 2016.11.08. BME K épület I.em. 97. Oktatói Klub (1111 Bp. Műegyetem rkp. 3-9.) 8.30. Regisztráció 9.30-11.15 Megnyitó és hőszivattyús európai és hazai helyzetkép Megnyitó: Dr. Ádám Béla MAHŐSZ elnök Megújuló energia helyzetkép a hazai energia politikában Dr. Makai Martina NFM helyettes államtitkár Az EHPA aktuális hőszivattyús európai eredményei, feladatai Tomas Novak… Tovább »

Energia hőszivattyúból

2015. október 23.

Hírek

A nemzeti hőszivattyúipar megteremtése a jövő egyik lehetősége. A villamos fűtés (tiszta, környezetkímélő fűtés) mindenki számára ismert, de költségessége miatt hazánkban ma még nem tekinthető energia-hatékony módszernek – írta Komlós Ferenc okleveles gépészmérnök.