Szemétégető terve borzolja a kedélyeket az Őrségben

2019. május 17.

Hírek

Lehet, hogy hulladékégető épülne a határ szlovén oldalán, de részleteket még nem tudni. Szentgotthárdon és Őriszentpéteren nem is akarják, hogy megépüljön a létesítmény. Még csak egy felvetésről van szó.

A Teslával zöldít a lignites Mátrai Erőmű

2018. szeptember 1.

Hírek

A Mátrai Erőmű Zrt. a tavalyi 9,1 milliárd forintos veszteség után az idén egymilliárdos nyereséget vár – mondta a Világgazdaságnak a társaság vezérigazgatója. A zöld tervekben új szénbánya, szemétégető és mátrai szivattyús-tározós erőmű?

Nem épül hulladékégető Párkányban

2017. április 26.

Hírek

Visszalépett beruházási szándékától a Párkányba hulladékégetőt tervező HC Logistik társaság – jelentette be a beruházást ellenző petíciós bizottság nevében a Magyar Közösség Pártjának (MKP) régiófejlesztési alelnöke közösségi oldalán.

50 milliárd egy új hulladékégetőre

2017. március 3.

Hírek

Kiírták az ország második hulladékégetőjének tenderét. A kiírás egyik érdekessége, hogy a címében nincs szó sem hulladékégetésről, sem energiatermelésről. A felhívás olyan projektre vonatkozik, amely „energiahatékonysági elemekkel” hasznosítja a szennyvíziszapot – szúrta ki a Világgazdaság.

Civil szervezetek a párkányi hulladékégető ellen

2017. február 16.

Hírek

Az Esztergommal szomszédos szlovákiai Párkányban egy hulladékégető mű felépítését tervezik, mely évi 20.000 tonna műanyag és gumihulladékot kezelne. Az üzem környezetvédelmi engedélyezése Szlovákiában már megkezdődött és február 22-én lejár a véleményezési határidő. Az esztergomi zöld szervezetek elutasítják a tervezett hulladékégetőt és kezdeményezték az ügyben a nemzetközi hatásvizsgálati eljárás megindítását. A helyiek is tiltakoznak, az érintett… Tovább »

Veszélyes hulladékégető-üzem Párkányban. Esztergom szívni fog?

2017. február 15.

Hírek

Nesze nektek párkányiak, nesze nektek esztergomiak: napi 5-6 kamionnyi autógumi és műanyag földi maradványait tüdőzhetjük nemsokára, ha így marad. A hídon túliak február 22-ig véleményezhetik a terveket. Ha nincs vétó, jövő nyártól jöhet az évi 20.000 tonna hulladék – és a füstje.

Orbánék az egészségkárosító és gazdaságtalan hulladékégetőket támogatnák

2016. június 24.

Hírek

Amíg mindenki a foci EB-nek örül, addig a kormány elfogadott egy olyan törvénymódosítást, amely értelmében a hulladékégetőkből származó salak lerakása után nem kell lerakási járulékot fizetni. Ezzel gyakorlatilag újabb lehetőséget adnak a környezetszennyező hulladékégetés térnyerésének. A Humusz, a Greenpeace Magyarország és a Magyar Természetvédők Szövetségének állásfoglalása a témával kapcsolatban.

Új budapesti hulladékégető?

2014. december 16.

Hírek

Terítéken van egy új hulladékégető építése Budapest déli térségében – írta mai számában a Világgazdaság a Főtáv Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesére hivatkozva.

Svédország már importálja a szemetet

2014. szeptember 9.

Hírek

Svédországban elérte a hulladék-újrahasznosítási ráta a 99 százalékot, a szeméterőművekben már olyan sok az elégetett és így energiatermelőként hasznosult hulladék, hogy az ország külföldről vásárol szemetet.