Íme a nyerő képlet a nulla hulladék felé: D2D + PAYT + DRS + MWS = +90%

2023. december 2.

Hírek

Egyre több európai város önkormányzata kénytelen a hulladéktermelés csökkentésének kérdésével foglalkozni. Hogyan érhetőek el az újrahasznosításra vonatkozó minimálisan előírt célértékek? Lehet-e növelni az újrahasznosítási arányokat?  Ilyen és ehhez hasonló kérdésekben kell döntést hozniuk. Már meglévő modellek segítségével egy megoldóképlet állítható össze.

Csúszik a bevezetése, bár a vevők nagy része visszaváltaná a palackokat

2023. november 30.

Hírek

Bűnbakkeresés és az elhibázott hulladékkoncesszió. Nem indul el 2024. január elsején a kötelező visszaváltási rendszer, mivel Áder János szerint a gyártók lobbitevékenysége akadályozza a betétdíj bevezetését. A volt köztársasági elnök szerint a PET-palackok és aludobozok kötelező visszaváltása csak július elsejétől indul.

Az EU országaiban jelentősen nőtt az újrahasznosítás aránya, de a folyamat lassul

2023. november 26.

Hírek

A hulladék újrahasznosítása kulcsfontosságú szerepet tölt be az elsődleges erőforrások fogyasztásának csökkentésében. 2020-ban az EU-ban termelt hulladék 9%-a volt köthető a háztartásokhoz; a legnagyobb arányok az építkezések (37,5%), valamint a bányászat és kőfejtés (23,4%) esetén fordultak elő.

Különleges környezeti nevelési hulladékgazdálkodási park Miskolcon

2023. november 26.

Hírek

Az Európai Hulladékcsökkentési Héten került átadásra a MiReHu Nonprofit Kft. vadonatúj, egyedülálló környezeti nevelést szolgáló hulladékgazdálkodási parkja, a MakuLand, melynek alapötletét az EWWR idei fókuszpontja, a csomagolási hulladékok ihlették, tematikájának köszönhetően R-parknak is nevezik.

A fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése ünnepélyes záró rendezvény

2023. november 22.

Helyszín: Budapest XVIII. kerület, Besence utca 1/A.

Sajtótájékoztatók

Budapest Főváros Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a KEHOP-3.2.1-15-2017-00024 azonosítószámú „A fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” elnevezésű projekt ünnepélyes záró rendezvényére.