Újabb korlátozás jön a hulladékban előforduló vegyi anyagok csökkentésére az EU-ban

2022. október 26.

Hírek

Az Európai Unió Tanácsa rendeletet fogadott el a környezetben tartósan megmaradó szerves szennyező anyagok hulladékokban való jelenlétére vonatkozó határértékek csökkentéséről – tájékoztatott az uniós tanács. A rendelet célja, hogy a környezetben tartósan megmaradó szerves szennyező anyagok ne kerüljenek be újra a gazdasági körforgásba.

Hova tette az állam a budapestiek szemétszállítási pénzét?

2022. október 12.

Hírek

„Hol van a fővárosiak által az elmúlt három évben befizetett többmilliárdnyi kukadíj és az FKF dolgozói által megtermelt egyéb bevétel?” – erről érdeklődött közleményében a szemétszállításért (is) felelős fővárosi cég, a Budapesti Közművek NZrt. (BKM).

Áder alapítványa is beszáll a hulladékbizniszbe

2022. október 8.

Hírek

Áder János eddig  nagyon sok milliárd közpénzzel kitömött Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványának Kockázati Tőkealapja beszállt egy hulladékhasznosítást végző cégbe.

Mi lesz Budapest és az agglomeráció hulladékával?

2022. szeptember 25.

Hírek

Egy nagy „központi régiós” hulladékos cég készül – értesült a Telex. Állítólag a céget fele-fele részt irányítaná Budapest és a hulladékkoncessziót nagyjából egy hónapja, augusztus közepén elnyert Mol.

Áder alapítványa egymillió euróért fejleszt „testhezálló” hulladékgazdálkodási rendszert Észak-Macedóniában

2022. augusztus 26.

Hírek

Áder János alapítványa, A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány nyerte el az észak-macedón hulladékgazdálkodás kialakítására kiírt, egymillió euró értékű uniós finanszírozású pályázatot – közölte a projektvezetői feladatot elnyerő szervezet. Már a magyar hulladékgazdálkodás – amit most adtak 35 évre koncesszióba a MOL-nak – idén nyáron is produkált látványos összeomlásokat, Áderék közleménye szerint az alapítvány a macedón kormány képviselőinek most… Tovább »

Orbánék kikukázott rendszere

2022. augusztus 6.

Hírek

A cégek szemetével eddig ügyesen gazdálkodtak, de most veszélybe kerülhet a hatékonyság.  Szétverheti a sikeres vállalati hulladékgazdálkodási rendszert az, amilyen feltételek mellett a kormány kiosztotta a 35 évre szóló koncessziót az egyedüli pályázónak, a Molnak.

A MOL nyerte a hulladékgazdálkodási koncessziós eljárást

2022. július 15.

Hírek

A Magyar Állam által kiírt hulladékgazdálkodási koncessziós pályázatot a Mol nyerte el, így 2023. július 1-jét követően 35 évig a társaság végezheti az évi közel 5 millió tonna magyarországi települési szilárdhulladék begyűjtését és gondoskodik annak kezeléséről, valamint megvalósítja a kapcsolódó beruházásokat.