Tudatos búcsú a karácsonyfáktól

2020. január 6.

Hírek

Becslések szerint minden évben mintegy 500-600 ezer fenyőfa kerül ki Budapest utcáira, ezt a mennyiséget kell kezelni, illetve hasznosításukat megoldani.

Hulladék-ajándékok karácsonyra

2019. december 21.

Hírek

Az ajándékozás lényege a szeretet, szóval majdnem mindegy, hogy mit adunk ha szeretettel, saját kézzel készítjük. Ajánlom ezt a videót mindenkinek, aki otthon van, mert szeret otthon lenni, vagy mert a párja elvitte az autót. Anzselika Habpatron hasznos tanácsai a karácsonyi vásárlási láz idején 🙂

Ki foglalkozzon az elektronikai szeméttel?

2019. október 28.

Hírek

Egyes számítások szerint 2050-re évente mintegy 110 millió tonna elektronikai hulladék keletkezhet, a hulladékok ezen válfajáról azonban mégis viszonylag kevés szó esik, pedig az e-hulladék mennyisége jelentős mértékben növekszik. Annak ellenére pedig, hogy ideális alapanyag az újrafeldolgozásra, ezen gyakorlat mértéke nagyon alacsony.

Legyél Válogatós! zöld társasjáték workshopok

2019. február 27. - 2019. március 21.

Helyszín: Budapest Somoskőújfalu Rózsaszentmárton

Programok

Erre bíztat a ZÖLD Kör társasjátéka, bátorítva a gyerekeket, hogy játékosan szerezzenek mélyebb ismereteket a hulladékgazdálkodás témájában. A társasjátékot most ingyenesen, pedagógusok körében terjeszti a ZÖLD Kör. Februárban és márciusban, Budapesten és két vidéki helyszínen szerveznek „Válogatós vagyok” workshopokat, amelyek keretében először a tanárok mélyíthetik el a hulladékgazdálkodással kapcsolatos tudásukat, hogy később a társasjátékot beépíthessék… Tovább »

Lerohadó hulladékgazdálkodás – csődközeli szemétszállítás

2018. szeptember 5.

Hírek

Küzdenek a még talpon maradt hulladékgazdálkodó cégek, az államosítás és a rezsicsökkentés kifogta a szelet a vitorlájukból: milliárdos adósságot görgetnek maguk előtt. Olyan településeken járt a HVG, ahol – pénzhiány miatt – lomtalanítás nincs, és a szelektív hulladékot is késve viszik el.

Racionalizálta magyarországi leányvállalatait a Hamburger Recycling

2018. január 7.

Hírek

Összevonta két jelentős, hulladékbegyűjtéssel és kezeléssel foglalkozó leányvállalatát az osztrák Prinzhorn Csoport. Azzal, hogy az SCH-Ózon Kft. beolvadt a DUPAREC Kft.-be, utóbbi egyértelműen a releváns hazai recycling piac egyik legnagyobb szereplőjévé vált.

Új szabályozást akar az EU a hulladékokról

2017. január 31.

Hírek

A hulladékok újrahasznosítását 2030-ra legalább 70 %-ra növelni szükséges a jelenlegi 44%-ról, valamint a lerakás mértékét 5%-ban kell maximalizálni az Európai Unió környezetvédelmi bizottságának képviselői szerint.

Itt a kukaholding. Jöhet a nagy szemétkáosz?

2016. április 5.

Hírek

Áprilistól országos szinten átalakítja a kormány a lakossági hulladékkezelés rendszerét a már ismerős képlet szerint: ha valami nem megy jól, akkor államosítsuk, majd lehetőleg központosítsuk is. A helyi szinten működő szemétkezelő cégek feje fölött létrejön egy állami holding, amely felelősségi körei egyelőre zavarosak. Az viszont már biztos, hogy a feladatokat nem veszi át, csak a… Tovább »

A hulladéktudatosság a fenntartható jövő kulcsa

2016. március 19.

Hírek

Elbizonytalanodtál, hogy hova dobd a csomagolást? Szeretnél valamit tenni a környezet tisztaságáért? Ebben segít a most elindult a hasznositsd.hu oldal, mely gyakorlati ötleteket ad a hulladékhasznosításhoz.