A hulladékkoncesszióval csendben kimúlt néhány szemétdíjkedvezmény is

2024. január 19.

Hírek

Van, aki csak most szembesül vele, hogy oda a korábbi kedvező szemétdíja, ott, ahol a szolgáltató vagy az önkormányzat a tavaly bevezetett hulladékkoncesszióval párhuzamosan kivezette a korábbi szemétdíjkedvezményt. Ha sokallja a díjat, váltson kisebb kukára – javasolják az érintetteknek.

Függesszék fel a gödi Samsung-akkumulátorgyár engedélyét!

2023. november 8.

Hírek

A Samsung a hétvégén nyilvánosságra hozta a válaszait a gödi gyár környezeti felülvizsgálati eljárásában benyújtott véleményekre. Jávor Benedek zöld politikus, Magyarország volt európai parlamenti képviselője, a Párbeszéd-ZÖLDEK EP választási lista vezetőjének véleménye 12 pontban a gyár környezeti engedélyezéséről.

Európa legdrágább hulladékkezelési rendszere Orbán MOHU-Molja

2023. július 11.

Hírek

Nemcsak nehézkesen indult július 1-én az új, 35 évre a Mol leányvállalatának adott hulladékkoncesszió, hanem úgy tűnik, elképesztően drága is. Korábban az derült ki, hogy a hazainál közel háromszor magasabb bérszínvonalú Ausztriában kevesebb pénzből sikerült a főbb hulladéktípusok visszagyűjtését megszervezni, mint a MOHU-Mol Hulladékgazdasági Zrt.-nek. De nem az osztrákok találtak ki  valami különlegesen hatékony rendszert.

Évi 14-19 ezer tonna használt bútort égetünk el

2023. június 9.

Hírek

Évi kb. 50000 tonna fabútorhulladék keletkezik Magyarországon, de a feldolgozó rendszer hiányában ennek a nagy része égetőkben végzi. Igény lenne a már nem használt bútorok fenntartható kezelésére, mivel a megkérdezettek többsége lecserélte valamelyik bútorát az elmúlt évben, és a válaszadók 8 %-a a kommunális hulladék mellé tette ki a fölösleges holmit.

724 tonna hulladékot gyűjtöttek be és dolgoztak fel eddig a Tisza ukrajnai forrásvidékén

2023. március 22.

Hírek

A háborús helyzet sem állíthatta meg a PET Kupa és a Diageo közös, a Tisza ukrajnai forrásvidékén zajló CALL-Action programját. A nehéz körülmények és mindennapos áramkimaradások ellenére a résztvevők kevesebb mint egy év alatt teljesítették, sőt immár öt százalékkal meg is haladták a projekt kétéves időszakára vállalt célértéket.

Az ártalmatlanítás nagy akkubombája nálunk robbanhat

2023. február 5.

Hírek

A magyarországi gyárak felelnek majd az EU piacaira kerülő akkuk ártalmatlanításáért. Hulladéklerakó lesz Magyarország, hatalmas terhet tesz az ország vállára az ázsiai akkumulátoripar idetelepítésével/ az ország ökogyarmatosításával az Orbán rezsim.

Dráma a Zöld Hídnál

2021. december 5.

Hírek

Romokban a hulladékgazdálkodás is, hamarosan kereshetjük az új hulladéklerakó helyét! 106 önkormányzat, 14 évi munkáját, nemegészen két év alatt tették semmivé! Csach Gábor Balassagyarmat fideszes polgármestere is feloldja a helyi kis titkosítást, hogy lássák a balassagyarmati polgárok is a nagy művet! A Közép-Magyarország 214 településén hulladékgyűjtési és -szállítási szolgáltatást nyújtó Zöld-Híd történetében sűrítve minden benne… Tovább »

Tudatosan vásároljunk – ne dőljünk be a Black Friday-nek!

2020. november 7.

Hírek

A karácsonyi vásárlási roham kapuja, a Black Friday számos akcióval várja évek óta Magyarországon is a vásárlókat. Bár a koronavírus az akciós napokra is hatással lesz, nemzetközi előrejelzések így is forgalmas időszakra számítanak. A Tudatos Vásárlók Egyesülete útmutatója sokat segíthet abban, hogy a Fekete Péntekkel jól járjunk és ne csalódjunk utólag. Bár az idei Black… Tovább »

Körvonalazódik a “szemétállam”

2019. augusztus 23.

Hírek

Folytatódik a hulladékgazdálkodás államosítása, a számlázás központosítása után az uniós források felhasználásával épült hulladékkezelő központokat is bekebeleznék – írja az Mfor.hu.

A Sziget és a fenntarthatóság

2019. augusztus 20.

Hírek

A Green Sziget fő jelszava idén a „Love Revolution”; egyik üzenete pedig mindenki számára fontos: „a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés”. Ezen cél elérésére idén a korábbi éveknél is nagyobb energiát fordítottak. Lássuk, hogyan valósultak meg a tervek a gyakorlatban!