40 éve mérgezi Garét a hulladéklerakó talaja

2019. július 27.

Hírek

Az ország egyik legsúlyosabb környezetszennyezését a pártállam titkolta, a rendszerváltás utáni években hangzatos ígéretek születtek a megoldására, míg végül egyszerűen elfelejtették. Pedig a terület most is mérgez. Felelősök azóta sincsenek.

Zavarosban a pecsa hulladéka

2017. április 20.

Hírek

Veszélyes hulladékokat is tartalmazó lerakóba hordják a Petőfi Csarnok (Pecsa) bontási törmelékét. A terület Dunakeszi és Göd határán helyezkedik el, a földhivatal bányatelepként tartja nyilván, körülötte mezőgazdasági területek, szőlőültetvények, szántóföldek terülnek el. A 79.000 négyzetméteren gigantikus mennyiségű hulladék-keveréket terítenek szét. A fuvarozó cég sem ismeretlen a hatóságok előtt.

A budapesti lom új lerakóba megy

2017. március 3.

Hírek

Évente 250 ezer köbméter, azaz 40-50 ezer tonna lomot szállít el a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) Budapestről. Ez harmadával több az indokoltnál, mert a lakosság egy része ilyenkor szabadul meg az év közben szelektíven vagy anélkül is kirakható háztartási hulladékától.

A szeméttelep még nem feltétlenül a végállomás

2016. augusztus 16.

Hírek

A Bécsi Műszaki Egyetem irányításával a COST Aktion európai szakértőcsoport egy különleges hulladékhasznosítási koncepción dolgozik. Céljuk, hogy az emberi tevékenységből származó hulladékból minél több nyersanyagot nyerjenek vissza. Reményeik szerint a szeméttelepek lesznek az új aranybányák és olajmezők.

Bejrút szemétsztrádája

2016. február 27.

Hírek

Több mint fél éve borítják elszállítatlan szeméthegyek a libanoni fővárost és környékét. Az ott élők elkeseredtek, többször tüntettek már, és követelték a kormány lemondását.

Ne hozzák Várpalotára a lőrinci azbesztet!

2015. május 19.

Hírek

A várpalotaiak nem kérnek a Lőrinci és Zagyvaszántó határán fekvő egykori cementgyár azbeszttartalmú veszélyes hulladékából – hangoztatta mintegy háromszáz várpalotai lakos ma a helyi önkormányzat által összehívott fórumon. Tiltakoznak az ellen, hogy a hulladékot az inotai deponálóban helyezzék el.

Élet a szeméthegyeken túl

2014. október 9.

Hírek

A világ szemetének 40 százaléka hatalmas, nyitott szeméthalmokban végzi, általában szegény országok városainak közelében, ahol melegágya lehet fertőzéseknek és persze nagymértékben környezetszennyező is. Ennek ellenére emberek ezrei élnek ilyen helyeken.

Veszélyes a cikói hulladéklerakó

2014. október 7.

Hírek

Az LMP szekszárdi polgármesterjelöltje szerint veszélyezteti a cikói térségi hulladéklerakó biztonságát, hogy egy technológiai hiba miatt mintegy 40 ezer köbméter csurgalékvíz gyűlt fel a tároló egyik szeméttároló kazettájában.