Újra kiderült, hogy a rezsicsökkentés egy ócska blöff

2020. június 13.

Hírek

Drága rezsicsökkentés: a kormány az adónkból 66 százalékos rezsiemelésnek megfelelő összeget fizet ki, hogy a kukások jövőre is elvigyék a házunk elől a szemetet. Az Orbán-kormány jövőre már közel százmilliárd forintot szán az adónkból a hét évvel ezelőtti, hangos díjmérséklés óta teljesen lerongyolódott hulladékszállítás, illetve víz- és csatornaszolgáltatás életben tartására.

Kormány kontra főváros: folytatódik a szemét revorvelezés

2020. május 30.

Hírek

Budapest és környéke hulladékszállításának – járványhelyzetben különösen ízléses – veszélyeztetésével bicskáztatja az Orbán-kormány az ellenzéki városvezetést. Új szerződés nélkül ez bármikor előfordulhat.

Kínának már nem kell a hulladékunk

2017. július 20.

Hírek

Alapjaiban rendíti meg a hulladékhasznosítási piacot, hogy 2017 végétől Kína lezárja határait a feldolgozásra érkező szállítmányok előtt, és további korlátozásokat is tervez.

Októberben robbanhat a budapesti szemétbomba?

2016. augusztus 2.

Hírek

Októberben a házak előtt maradhatnak a kukák Budapesten, mivel a főváros továbbra sem szállt be az állami “kukaholdingba”. Félti a nyereségét. A fővárosban ugyanis kétszer akkora a díj, mint például Felcsúton.

Kukabukta – ráfizetünk az államosításra

2016. június 16.

Hírek

Hulladékkáosz: a csőd szélén áll a második legnagyobb hazai lakosságihulladék-szállító, az Észak-alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Sokba fog fájni a “kukaholding vízfej.”

Lecserélik a budapesti kukásautók negyedét

2015. szeptember 27.

Hírek

Megkezdődött a fővárosi hulladékgyűjtő géppark modernizálása, október végéig 64 új célgépet állít üzembe az FKF Nonprofit Zrt. közel 3,5 milliárdos beruházással – közölte Dorogi Gabriella szóvivő a környei M-U-T Hungária Kft. telephelyén.

Egyenlőre elkerülte a csődöt a hulladékkezelő

2015. augusztus 22.

Hírek

Átmenetileg megmenekült a csődtől a 106 Pest és Nógrád megyei települést ellátó hulladékkezelő cég, a Zöld Híd Kft. A társaság szeptember elején kénytelen lett volna leállítani a szemétszállítási szolgáltatást, ha nem kapott volna részletfizetési kedvezményt az adóhatóságtól a mintegy 60 milliós forgalmiadó-tartozásának a megfizetésére. A cég pénzügyi helyzete azonban továbbra is ingatag.

Országhatáron átlépő hulladékszállítás – workshop

2015. június 25.

Helyszín: Budapest, Lion's Garden Hotel

Programok

A Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének soron következő workshop rendezvénye az országhatáron átlépő hulladékszállítás szabályaival foglalkozik. Fő célunk az Európai Parlament és Tanács hulladékszállításról szóló 1013/2006/EK RENDELET értelmezése, konzultáció a gyakorlatban felmerülő kérdésekről. Valamint, tisztázzuk a VII. mellékletben található hulladékszállítmányokat kísérő okmány kitöltésének szabályait. Meghívott előadó: a téma szakértője, Dr. Dobrai Balázs, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi… Tovább »

Ne hozzák Várpalotára a lőrinci azbesztet!

2015. május 19.

Hírek

A várpalotaiak nem kérnek a Lőrinci és Zagyvaszántó határán fekvő egykori cementgyár azbeszttartalmú veszélyes hulladékából – hangoztatta mintegy háromszáz várpalotai lakos ma a helyi önkormányzat által összehívott fórumon. Tiltakoznak az ellen, hogy a hulladékot az inotai deponálóban helyezzék el.