Csak papíron megy a szelektív hulladékgyűjtés

2020. június 21.

Hírek

Az elmúlt 4 évben növekedett a lakosság környezettudatos hozzáállása, ennek ellenére az italos kartondobozok kétharmada még mindig a kommunális szemétbe kerül. Ugyan 10-ből 9-en szelektíven gyűjtik a papír hulladékot, a tejes és gyümölcsleves dobozok szelektív gyűjtése mégsem éri el az EU-s átlag felét.

Leállt a veszélyes hulladékot átvétele Budapesten

2019. november 9.

Hírek

“Lomtalanítunk és abba futottunk bele, hogy a festékmaradékot és más, veszélyes hulladékot (lakk, fugázó anyag, gyomirtó, stb.) nem tudtuk leadni az FKF hulladék udvarában” – írta az index egyik olvasója. A helyzet csak átmeneti, de az FKF szerint extrém mennyiségű veszélyes hulladékot adtak le az emberek az utóbbi időben.

Ha még nem hulladék, karácsonyra vidd a recentrumba

2015. május 21.

Hírek

Szemléletformáló és Újrahasználati Központ épül az FKF Nonprofit Zrt. számára a XV. kerületben, ahová többek között a megunt vagy régi használati tárgyakat is be lehet majd vinni, hogy mások tovább használhassák őket.

A szelektív hulladékért is jön a kukás

2014. december 24.

Hírek

A szelektíven gyűjtött háztartási hulladékból is minél többet a háztól kell elszállítania a szolgáltatónak a hulladéktörvény január 1-jétől hatályos módosítása szerint.

Hová kerülnek az e-hulladékok?

2013. április 21.

Hírek

Kiábrándító látvány, amikor a családi kirándulás során – akár a közelgő Föld Napján – rozsdás mosógép-dobbal, kibelezett hűtőgéppel vagy összetört monitorokkal találkozunk az erdőben. Időnként még a városok utcáin is láthatóak a kukák mellé helyezett kidobott elektromos termékek, azaz e-hulladékok. Tényleg ez a sorsuk régi berendezéseinknek?

Jöhet a lakossági hulladék Nagytétényben

2012. július 5.

Hírek

Az ország legkorszerűbb, komplex szolgáltatásokat nyújtó hulladékudvarát adták át a főváros XXII. kerületében – a nagytétényi, több mint 80 millió forintból kialakított udvar mellett további hármat hoznak majd létre Budapesten.

Hulladékgyűjtő udvar avatás

2012. július 04.

Helyszín: Budapest XXII. Nagytétényi út 341.

Sajtótájékoztatók

A XXII. kerületben épült, több mint 5000 m2 alapterületű létesítmény Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb haszonanyag hulladékkezelő telepe, ahol a kihelyezett nagykonténereknek köszönhetően zöldhulladék, lakossági építési-bontási hulladék, nagydarabos hulladék (lom) és autógumi is elhelyezhető.