Ami a marhapörkölt mögött van – húsfogyasztás és környezetvédelem

2021. január 21.

Hírek

Az elmúlt 60 évben a négyszeresére nőtt a világ húsfogyasztása. Magyarországon egy ember egy nap 177 gramm húst eszik. Ez kb. egy szelet rántotthúsnak és némi felvágottnak felel meg.  Ebben nincs benne a halfogyasztás, de még így is a világátlag fölött fogyasztunk. A legdrasztikusabban Kínában nőtt a kereslet a hús iránt, a világ 300 millió… Tovább »

Gondoljunk a bolygónkra is az ünnepekkor – Heti egy húsmentes nap nekünk is jó

2020. december 4.

Hírek

Közeledik a karácsony, a szeretet ünnepe, ami az idén valószínűleg más lesz, mint eddig. Ha jól figyelünk, megláthatjuk a változásban is a jót. Gondoljunk csak bele, hogy hány ünnep telt el féktelen rohanással, felesleges költekezéssel és mértéktelen lakomázással. A vírushelyzet okozta kényszerű bezárkózás most megteremti a lehetőségét, hogy kicsit lecsendesedjünk és meghalljuk a karácsony valódi üzenetét.

Főszerkesztői vállalás: kizöldítem a konyhámat!

2019. október 18.

Hírek

Aki ismer engem, tudja, hogy nem vetem meg a jó ételeket, főként ha valami gusztusos  húsféle is illatozik a tányéron. Komoly kihívásnak tűnt, hogy a dm Kezdd kicsiben! kezdeményezéséhez a Zöldunió felkérésére zöldportál főszerkesztőként azzal a vállalással csatlakoztam, hogy minden lehetséges szempontból zöldebbé, ökotudatosabbá teszem a konyhámat, és ebbe bizony az étkezés is beletartozik.

Klímavédelmi marhahús stop egy londoni campuson

2019. augusztus 13.

Hírek

Kitiltotta a marhahúst a campusáról egy londoni főiskola a klímaváltozás elleni harc jegyében. A Goldsmith College az első brit felsőoktatási intézmény, ami ilyen lépésre szánta el magát.

Babos Könyv – hús helyett növényalapú fehérjét – könyvbemutató

2016. november 16.

Helyszín: 1062 Budapest, Andrássy út 98

Sajtótájékoztatók

Gondolta volna, hogy a gladiátorok a lencséből merítették erejüket? Minek köszönhetik a hüvelyes növények a különböző történelmi korokat átívelő népszerűségüket? Mit lehet a belőlük készíteni? Hogyan termesszük a hüvelyes növényeket? Ezekre és más hasonló kérdésekre kaphat választ az olvasó a novemberben megjelenő Babos Könyvből.