Veszélyben Prága városközpontja

2019. október 25.

Hírek

Veszélyeztetett helyszínné válhat Prága történelmi városközpontja, az Óváros, amely 1992-ben került fel az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi listájára.

Az elfuserált Dunakapu térért Citrom díj Borkai Győrének

2014. április 20.

Hírek

A párizsi székhelyű Világörökség Bizottság hazai intézménye Citrom-díjat adott a győri városvezetésnek. A helyi városvédők szerint a polgármester és szűk köre nem szakmai, hanem politikai döntést hozott egy beruházás során.

A műemlék-szakma csúcskonferenciája

2013. november 14.

Helyszín: Podmaniczky Rendezvénykastély Budapest, Pesti út 115.

Sajtótájékoztatók

Az Örökség a jövőnek – jövő az örökségnek eseménysorozat nyitókonferenciájára KORLÁTOZOTT SZÁMBAN még vannak helyek. FIGYELEM! HA RÉSZT KÍVÁN VENNI AZ ESEMÉNYEN, MINDENKÉPPEN REGISZTRÁLJON, JELENTKEZZEN ELŐRE, MERT HELYSZÍNI JELENTKEZÉSRE NEM LESZ MÓD!

Megfeneklett műemlékvédelem

2012. szeptember 14.

Hírek

“Csak egy országos hatóság tekintélyével és szakvezetésével lehet megállítani a magyar műemlékek pusztulását” A Magyar Orvosok és Természetvizsgálók Társaságának 1868-ban, Egerben tartott XIII. közgyűlésének deklarációjából. Amikor a műemlékvédelem tudományos és operatív intézményét megterhelték a hatósági feladatkörrel, elkezdődött az a káros folyamat, ami a mai helyzethez vezetett.

Tudósok a verespataki aranybánya ellen

2011. november 15.

Hírek

Egy Kolozsváron tartott nemzetközi tudományos konferencia résztvevői felszólították a román államot, hogy állítsa le a verespataki arany kibányászására irányuló jelenlegi munkálatokat, és készítsen olyan tervet, amely az örökségvédelmi, környezetvédelmi szempontoknak is, és a fenntartható fejlődés követelményeinek is megfelel.