A fenntarthatósági verseny élén az italos kartondoboz – ha újrahasznosítjuk

2021. augusztus 13.

Hírek

Az italos kartondobozok karbonlábnyoma fele akkora, mint a PET palackoké, derült ki a bécsi egyetem kutatásából. A kartondobozok a jövő zöld gazdaságának alapvető elemei is lehetnek, hiszen fenntarthatósági szempontból az üvegekénél előnyösebb az alkalmazásuk. Németországban az újrahasznosítás 78%, nálunk 22 %.

Csak papíron megy a szelektív hulladékgyűjtés

2020. június 21.

Hírek

Az elmúlt 4 évben növekedett a lakosság környezettudatos hozzáállása, ennek ellenére az italos kartondobozok kétharmada még mindig a kommunális szemétbe kerül. Ugyan 10-ből 9-en szelektíven gyűjtik a papír hulladékot, a tejes és gyümölcsleves dobozok szelektív gyűjtése mégsem éri el az EU-s átlag felét.

Szelektálásban is lemaradásban

2018. április 28.

Hírek

14 éve oktatják, mégsem fér a magyarok fejébe a szelektálási szabály Továbbra is alacsony az italos kartondobozok visszagyűjtési aránya, tavaly is csak az szelektált, akinek ez már korábban is fontos volt. A dobogón Tura, Pécs és Paks, a szégyenpadon Miskolc, Berettyóújfalu és Komló.

ZÖLDENJOBB: bezöldül ma az internet a környezetvédelemért

2017. június 2.

Hírek

A Földön minden percben 36 futballpályányi erdő tűnik el; ezért az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés zöldpólós mozgalmat indít. A #zöldenjobb elnevezésű kezdeményezésben arra buzdítják a fiatalokat, hogy fotózzák le magukat egy zöld pólóban vagy zöld ruhában és osszák meg a képet, ezzel is kifejezve a környezettudatos magatartás iránti elkötelezettségüket.

Budapesten többet, vidéken hatékonyabban szelektálunk

2017. április 6.

Hírek

Jelentős különbségek vannak a magyar városok szelektív hulladékgyűjtési gyakorlatában. 38.000 fát mentenénk meg a kivágástól, ha a veszprémiek hatékonyságával szelektálnánk a tejes és gyümölcsleves kartondobozokat. Államosították a hulladékgazdálkodást – hiányzik a szemléletformálás.

Budapesten készül a világ legnagyobb Italos kartondoboz mozaikja

2016. június 23.

Helyszín: Budapest, VII. kerület Madách Imre tér

Sajtótájékoztatók

BENCE RAJZA ÚJ FEJEZETET NYIT A GUINNESS REKORDOK KÖNYVÉBEN  A világ legnagyobb italos kartondobozból álló mozaikképét készíti el az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés, mintegy 3.500 tejes és gyümölcsleves italos kartondoboz felhasználásával.

A magyarok 46%-a nem szelektálja italos dobozait

2016. április 24.

Hírek

Noha a szelektív hulladékgyűjtés lehetősége a hazai lakosság 96%-a számára elérhető, mégis a magyarok 46%-a semmilyen formában nem gyűjti szelektíven a tejes és gyümölcsleves italos kartondobozokat. Ráadásul még azok körében is minden harmadik italos kartondoboz a kommunális szemétbe kerül, akik szelektíven gyűjtik az otthon keletkezett hulladékot, derült ki az IKSZ által készített, országos reprezentatív felmérésből.

6 olimpikonnal ünnepelnek együtt a szelektálás bajnokai – IKSZ sajtónyilvános díjátadója

2015. november 24.

Helyszín: Városliget Café & Bar, 1146 Budapest, Olaf Palme sétány 5

Sajtótájékoztatók

Kovács „Kokó” István, Kammerer Zoltán, Kovács Katalin, Kökény Roland, Nagy Tímea és Pars Krisztián együtt vesz részt az Italos Karton Egyesülés Ötdobozos Játékok edukációs játék eredményhirdetésén, amely során kiderül, hogy a játék résztvevői és az olimpikonok közül KI LESZ AZ ITALOS KARTON SZELEKTÁLÁS BAJNOKA!

Még Te is lehetsz a szelektálás bajnoka!

2015. október 30.

Hírek

Kovács „Kokó” István, Csernoviczki Éva, Kovács Katalin, Kammerer Zoltán, Kökény Roland, Nagy Tímea és Pars Krisztián is szelektív hulladékgyűjtésre buzdítja a fiatalokat az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés új internetes játékában.