A méheknek is lesz világnapjuk

2017. december 26.

Hírek

A FAO, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, üdvözli az ENSZ Közgyűlés határozatát a családi gazdálkodás nemzetközi évtizedének meghirdetéséről, az illegális halászat elleni figyelemfelhívó napról, és a tevefélék, illetve a hagyományos halászat és akvakultúra nemzetközi évéről. Sőt, ezentúl május 20-a a méhek nemzetközi napja lesz.

Nauru a tettek mezejére lép a Greenpeace akciója után

2015. szeptember 21.

Hírek

Az óceán ezen része egy paradicsom az illegális halászoknak, a fogásokat átpakolják, hogy még tovább tudjanak a tengeren maradni és a kifogott zsákmányt is „tisztára mossák” így. Nauru a harmadik olyan csendes-óceáni ország a Marshall-szigetek és Tuvalu után, mely betiltotta a fogások átpakolását a kizárólagos gazdasági övezetükön belül.

Kínai sushi illegális tonhalból – de meddig?

2015. szeptember 12.

Hírek

A Greenpeace illegális halászok nyomára bukkant Pápua Új-Guinea partjaihoz közel, ahol egy tajvani horogsoros halászhajó fedélzetén 75 kilogramm illegálisan fogott cápauszonyt találtak, és a tonhalfogási napló is szabálytalanságokra utalt. A környezetvédő csoport szerint mindez csupán a jéghegy csúcsa a kalózhalászat terén, mely megtizedelte tonhalállományokat a térségben.

Delfinhúst szolgál fel néhány olasz étterem

2013. december 17.

Hírek

Vannak olyan éttermek Rómában és a fővárostól északra Civitavecchia városában, ahol a különleges vendégeknek – kérésre – delfinhúst szolgálnak fel. Az ügyben már az olasz környezetvédelmi rendőrség is vizsgálódik.

Műholdas követővel kapták el az illegális halászokat

2013. október 20.

Hírek

Éhen halnak a halászok Nyugat-Afrikában, mivel a térségben lévő halzsákmányt az ázsiai piacokon terítik. Csaknem 4000 hatalmas doboz hal volt annak a sierra leone-i hajónak a fedélzetén, amely illegálisan fogott zsákmányát az ázsiai halpiacon akarta teríteni.

Elszaporodtak a rapsicok

2012. február 28.

Hírek

Tavaly mintegy 40 százalékkal emelkedett 2010-hez képest a halászati törvénysértések száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében, több mint 23 millió forint bírságot szabtak ki, ennek többségét orvhorgászás miatt.