Csökken az afrikai elefántagyar és az orrszarvútülök iránti kereslet

2020. július 13.

Hírek

Csökken az afrikai elefántagyar és az orrszarvútülök iránti kereslet, és ezeknek a termékeknek a feketepiaca is kisebb lett – derült ki az ENSZ Kábítószerellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának (UNODC) vadvilági bűnözéssel foglalkozó 2020-as világjelentéséből.

A magyar “kutyamaffiáról” is forgatott a francia köztévé

2019. december 5.

Hírek

Magyarországról, Bulgáriából, Romániából, Szlovákiából és Csehországból származnak azok az illegálisan külföldre juttatott kutyák, amelyeket aztán Franciaországban értékesítenek helyi “kereskedők” – erről szólt az a riport, ami a francia közszolgálati televízióban jött le. A stáb a riport egy részét Magyarországon forgatta, még “próbavásárlást” is csináltak, hogy bemutassák, miként zajlik az illegális kutyakereskedés.

Ha nincs kereslet, az öldöklés is abbamarad

2018. november 18.

Hírek

Minden 15. másodpercben elpusztul egy elefánt. Az elmúlt 10 évben megközelítőleg 1000 parkőr halt meg miközben az állatokat próbálta védeni, és ez a szám minden évben tovább emelkedik. “Ivory Game“(Az elefántcsont játszma) filmismertető.

Egy év alatt 115 új faj a Mekong térségben

2018. január 14.

Hírek

Képregényt megihlető krokodilgyík, thaiföldi piacon felfedezett csigaevő teknős és egy Star Wars-filmekbe illő patkósdenevér – ez csupán három abból a 115 fajból, amelyeket 2016-ban fedeztek fel tudósok a Mekong térségben. Az összesített kutatási adatokat nemrég publikálta a WWF.

Kína 2017-ben betiltja az elefántcsont piacokat

2017. január 4.

Hírek

Talán már van esély arra, hogy megmeneküljenek az elefántok a kihalástól és végleg megszűnjön az orvvadászat. Évtizedek óta tartó küzdelem után a kínai kormány végre bejelentette, hogy teljesen betiltják az elefántcsont kereskedelmet az egész ország területén.

Rács mögött a kínai elefántcsont-királynő

2015. október 10.

Hírek

Egy kínai nő 10 év alatt legalább 706 elefántagyart csempészett Kelet-Afrikából Kínába. A hatóságok szerint az elefántcsont értéke 2,5 millió dollár. Tanzániában az elefántállomány a harmadára csökkent 10 év alatt az illegális vadászat és elefántcsont-kereskedelem miatt.

Ismét elefántcsontot foglaltak le a prágai repülőtéren

2014. július 25.

Hírek

Mintegy 24 kilogramm elefántcsontot foglaltak le a cseh vámosok a prágai nemzetközi repülőtéren. A cseh vámhivatal közlése szerint egy külföldi állampolgárságú csempész Prágából a dél-koreai Szöulba repült volna szerdán.

Óriási elefántagyar-fogás

2012. október 22.

Hírek

Több mint 1200 – Kelet-Afrikából származó – elefántagyarat foglaltak le a hongkongi vámhatóságok, értékük meghaladja a 700 millió forintot.

Virágzó elefántcsont-kereskedelem Egyiptomban

2012. január 30.

Hírek

A tél vége felé rengeteg turista keresi fel Egyiptom tengerpartját és csodálatos műemlékeit, azonban ha nem vagyunk elég körültekintőek, akaratunk ellenére is támogathatjuk az illegális kereskedelmet.