PET palack szőnyeg az óbudai Mátyás-hegyen

2019. augusztus 2.

Hírek

PET palack rengeteg és megannyi hulladék található az óbudai Mátyás-hegy erdejében, amit már a természet sem tud elrejteni. A képek magukért beszélnek!

Budapest Európa szemétfővárosa?

2016. április 10.

Hírek

Miközben Olimpiát (láz)álmodunk, értelmetlen focistadionokra tízmilliárdokat pazarlunk, és a vizes VB költségei is napról napra nőnek, Budapest lassan a kontinens legszemetesebb fővárosává válik. A hulladékvadász folyamatosan publikálja a város szégyenfoltjait, amik nem látszanak a Budai Várból.

Kiábrándító állapotok Törökbálint senkiföldjén is

2016. március 12.

Hírek

A hulladékvadászok korábban bejelentést kaptak Törökbálintról, hogy – a hozzá közigazgatásilag tartozó – Idamajor senkiföldjén nagy mennyiségű illegális hulladék került lerakásra több helyen. Beszámolójukban egy általános hulladékkezelési problémát próbáltak felszínre hozni, hogy több település peremterülete szemétlerakóként üzemel.

Dobd a szemetet a folyóba!

2016. február 3.

Hírek

Ne zavartasd magadat drága székely nemzettársam, ha felgyűlt a szemeted. Fogd be lovadat s hányd az összes zakotát a szekér derekába. Miután ezt megcselekedted, uzsgyi, ki valamelyik közeli folyóhoz oszt ereszd bele jó nyugodt lelkiismerettel az összes szarodat.

Halálos a maffia illegális szemétbiznisze

2016. január 3.

Hírek

Megerősítette a 2014-es előzetes kutatások eredményeit az olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet most lezárult vizsgálata: A maffia illegális szemétlerakói miatt több a rákos megbetegedés Dél-Olaszországban.

Rászólnak a szemeteskukák a bécsiekre

2014. március 23.

Hírek

Mivel a téli hónapokban alábbhagy az emberek tisztasági morálja, az osztrák főváros újabb kampányban emlékezteti őket arra, hogy a város tisztaságáért ők tehetik a legtöbbet. A szemeteskukák óriásplakátokról szólnak rá a bécsiekre.

Debreceni szeméthegyek

2012. március 8.

Hírek

Debrecen – Tavaszi nagytakarítás címmel indított programot a TerepSzemle Stúdió Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Kulturális Közhasznú Egyesület a Debrecen környéki illegális szemétlerakások megszüntetéséért.

12 éves Környezetvédelmi per a Naplás bányatérségben

2011. szeptember 17.

Hírek

Budapesten, Rákosmentén, a Naplás bányatérségben környezetveszélyeztetés van. A területen nagyüzemi illegális hulladéklerakás folyt és folyik. A több millió m3 lerakott hulladék, a lerakás módja és a szemét összetétele miatt veszélyezteti a környezetet és így közvetve a környék lakosságát.