Mindenre lőnek, ami mozog a Tisza-tónál – védett területen is

2021. november 6.

Hírek

Ólomsöréttel lőttek ki védett madarakat vélhetően külföldi vadászok a Tisza-tó egyik holtágánál. A kormány épp most lazítana a védett fajok gyérítésére vonatkozó rendelet egyes pontjain. Katonai rohamcsónakból eszkábált vízi vadászlest, töltényhüvelyeket, lelőtt védett csörgőrécét és kis kárókatonát, illetve egy vadászható tőkés réce tetemét találták meg egy civil szervezet tagjai a Tisza-tó Hód nevű holtágán –… Tovább »

Autóból lőtték le az utolsó dán nőstény farkast

2018. május 4.

Hírek

200 éve először telepedtek meg ismét vadon élő farkasok Dániában. A múlt héten azonban egy vadász lelőtte a falkakezdemény egyetlen ismert nőstény tagját. A fotósok mindent rögzítettek.

Jordánia legnagyobb vadászati szabálysértése

2016. november 4.

Hírek

A jordán hatóságok a királyság eddigi legnagyobb illegális vadászati bűncselekményét fedezték fel. Egy magánszemélytől 7000 madártetemet foglaltak le a keleti sivatagban.

Csökken az illegális afrikai elefántvadászat

2016. július 29.

Hírek

A jelek szerint csökken az illegális elefántvadászat mértéke Afrikában, ugyanakkor az orvvadászat továbbra is fenyegetést jelent az értékes agyaruk miatt leölt ormányosokra – derült ki a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) titkársága által közzétett adatokból.

Tavaly 2 millió énekesmadárral végeztek Cipruson

2016. március 17.

Hírek

Természetvédő szervezetek adatai szerint Cipruson tavaly több mint kétmillió énekesmadarat ejtettek el illegális madárcsapdákkal. Az orvvadászok által kifeszített hálós csapdák együttes hossza elérte a 19 kilométert – számította ki a Royal Society for the Protection of Birds és a BirdLife Cyprus a szigetország déli és a keleti partvidékén végzett felmérések alapján.

Egymillió dollár tiltott bálnavadászatért

2015. november 19.

Hírek

Egymillió ausztrál dolláros (208 millió forintos) bírság megfizetésére kötelezte az ausztrál bíróság azt a japán bálnavadász-vállalkozást, amely védett területen ölt meg bálnákat.

Az ENSZ történelmi jelentőségű határozatot fogadott el az orvvadászat ellen

2015. augusztus 4.

Hírek

Mivel a vadon élő fajok elleni bűnözés, a korábbiaknál súlyosabb mértékben fokozódott, az ENSZ egy történelmi jelentőségű határozatot fogadott el, melyben arra kéri az országokat, hogy tegyenek meg mindent az orvvadászat és a vadon élő fajok illegális kereskedelmének megfékezéséért.

Kacsa volt Jericho, a zimbabwei oroszlán halálhíre

2015. augusztus 2.

Hírek

Jericho, a megölt zimbabwei oroszlán, Cecil társának műholdas jeladója újra rendszeresen küldi a jeleket – mondta el az AP hírügynökségnek Brent Stapelkamp oroszlánkutató, aki csapatával kilenc éven át tanulmányozta az állatokat.

ENSZ szándék az orvvadászat ellen

2015. július 31.

Hírek

A veszélyeztetett vadállatok orvvadászata és illegális kereskedelme elleni erőfeszítések fokozására szólította fel az ENSZ tegnap az összes országot. Németország és Gabon két évig tartó kampányolását követően fogadta el a Közgyűlés a kérdésről szóló első, nem kötelező érvényű határozatot.