A szennyvíziszap bűzös útja. Vége a büdös biznisznek?

2019. november 6.

Hírek

Hamarosan lejárnak a külföldi szennyvíziszap behozatalára vonatkozó engedélyek, amelyek kapcsán  Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter  több júliusi kormányinfón azt ígérte,  a   jövőben nem fognak hatósági engedélyt kiadni szennyvíziszap Magyarországra szállítására a magyar hatóságok, nem fogják engedélyezni a szennyvíziszap külföldről történő behozatalát, mert a magyar szennyvíziszap bőven elegendő a termőföldnek. Biztos?

Európa erőforrásigénye messze túlnőtt saját határain

2012. július 28.

Hírek

Az európaiak által használt erőforrások 20-30%-a ma már importból származik. A nemzetközi kereskedelem felélénkülésével az Európai Unió mohó ipara és fogyasztása már nem csak saját területén károsítja az ökoszisztémát és az emberek egészségét – figyelmeztet az Európai Környezetvédelmi Ügynökség új jelentése.

Magyarország Európa szemétdombjává válhat

2012. február 23.

Hírek

Az LMP véleménye szerint Magyarország könnyen Európa szemétdombjává válhat, ha jelenlegi formájában fogadják el az Országgyűlés előtt fekvő hulladéktörvényt – mondta a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatóján az LMP-s Szilágyi László, aki szerint a jogszabály megengedné, hogy a hulladékot import formájában behozzák az országba.