Az EU vizsgálni fogja a magyar szennyvíziszap-botrányt

2019. november 13.

Hírek

Az egyik első vizsgálandó ügy lesz az új környezetvédelmi biztos, a litván Virginijus Sinkevičius asztalán a magyarországi szennyvíz-iszap botrány – erről számolt be Ujhelyi István EP-képviselő és Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján. Az MSZP politikusai több uniós vezetőivel, így többek között az Európai Parlament környezetvédelmi (ENVI) bizottságának alelnökével, Bas Eickhouttal is tárgyaltak az ügyről.

Magyarország jobban teljesít – roncsautóban

2018. február 18.

Hírek

Olyan autókat importálunk, amelyekhez nyugaton már nem akarnak hozzányúlni. A hazai személygépkocsik átlagéletkora 14,5 év, a dízelüzeműek aránya 28 százalék. Mi öli meg a kettős tömegű lendkereket?

Donald Trump napelemes öngólja

2018. január 24.

Hírek

Masszív vámot vetnek ki az Egyesült Államokban a naperőművekhez szükséges panelek, illetve a mosógépek importjára. A tegnapelőtti döntés az első igazán látványos lépés, amit Donald Trump amerikai elnök a legfontosabb kampánybeli ígérete, az amerikai feldolgozóipar védelme érdekében megtett.

Zöld jelzés a német palagáznak

2014. november 24.

Hírek

A német kormány szigorú környezetvédelmi előírások mellett engedélyezné a palagáz-kitermelést egy most ismertetett törvénytervezet szerint. Akár már 2019-ben kezdődhetnek az első próbafúrások.