Kertészkedési ismeretek a nagyitól a közösségi médiáig

2023. július 29.

Hírek

Egyre többen nevelnek erkélyeken, közösségi kertekben és saját kertekben zöldségeket és virágokat, így egyre nagyobb igény van a megbízható információkra. Hogyan változott a kertészeti ismeretek megszerzésének módja az elmúlt évtizedekben?

A helyi közösségekben ott az erő, hogy fellépjenek a környezetpusztítás ellen

2023. július 4.

Hírek

Az egyes emberek egyedi erejét megsokszorozza, ha közösen, egymással együttműködve cselekszenek, ugyanakkor a fellépésre legtöbbször olyan emberek képesek, akik rendelkeznek érdekérvényesítési képességgel, írja a TASZ ügyvezető igazgatója, aki szerint az eleve kevesebb erőforrással rendelkezők nem csak jobban kitettek ezeknek a hatásoknak, de kevesebb eszközük is van fellépésre.

Minden hetedik autó karbonkibocsátását tudná megspórolni Európa az 5G-vel

2021. november 7.

Hírek

Az 5G szélesebb körű használata döntő faktor lehet az Európai Zöld Megállapodás ambiciózus céljainak elérésében. Egy – a glasgow-i klímacsúcs alkalmából megjelent – tanulmány rávilágít, hogy az Európai Unió 2017-es kibocsátásának akár 20 %-ával is csökkenthető lenne a karbonszennyezés az alapvető digitalizációs megoldások szélesebb körű használatával.

Erdészeti tartalmak az NFK honlapján

2020. január 17.

Hírek

A korábban a NÉBIH honlapján elérhető erdészeti vonatkozású tartalmak a mai naptól a Nemzeti Földügyi Központ honlapjáról érhetők el.

Vörös listán vagyunk 2. rész

2017. április 27.

Hírek

A sajtó és a média vörös listája, avagy a környezetvédelmi újságírás három évtizede – ahogyan Mangel Gyöngyi emlékszik. 2. rész. Közeledés a világhoz.

Vörös listán a környezetvédelmi újságíró is

2017. február 3.

Hírek

Bár a környezetvédelmi szempontok feszegetése olykor vörös posztó a hatalom gyakorlóinak szemében, most azonban nem posztóról, hanem a kihalással veszélyeztetett fajok Vörös Listájáról van szó. Ezen szerepelhetne az újságíróknak ez a – mifelénk mindig is ritka – alfaja.

Így lehet valóban zöld a weboldalad!

2016. július 14.

Hírek

Szelektíven gyűjtöd a szemetet, és ha lehet, biciklire szállsz. De talán jobban tennéd, ha a weboldaladat zöldítenéd! Becslések szerint a világszerte üzemelő szerverek és számítástechnikai adatközpontok a világ energiafelhasználásának egy-másfél százalékát fogyasztják el. Ez talán nem tűnik óriási mennyiségnek, de nagyjából azonos Franciaország teljes éves áramfogyasztásával.

Több embernek lesz mobilja, mint tiszta ivóvize

2016. február 19.

Hírek

A világ lakosságának mintegy 70 százaléka, 5,4 milliárd mobilfelhasználó lesz 2020-ra, így várhatóan több ember rendelkezik majd mobiltelefonnal, mint elektromossággal, folyóvízzel, vagy autóval – közölte az internetes hálózati cég, a Cisco egy nemzetközi felmérése alapján.