Hiába a brutális légszennyezettség, a fővárosi lakásárak továbbra is magasan szállnak

2019. március 23.

Hírek

A hazai ingatlanpiaccal kapcsolatban a hírportálok többnyire a forgalom- és áremelkedést, a kedvezményeket, az újlakásokat, esetleg a területi kettéosztottságot említik. Időnként szóba kerülnek a befektetők vagy a legnépszerűbb ingatlantípusok is, de a folyamat természeti tényezőkkel való összefüggéséről szinte egyáltalán nem olvashatunk. Pedig érdekes kérdés, hogy vajon a környezeti szennyezés hatással van-e az ingatlanpiac alakulására –… Tovább »

Energiatakarékosság otthon: az apró trükköktől a passzív házakig

2017. június 24.

Hírek

Otthonunkban az energiatakarékosság nemcsak anyagi, hanem környezetvédelmi kérdés is. Ennek megvalósítására több alternatíva közül választhatunk, az egyes területetek – fűtés, áram – korszerűsítésén át egészen az olyan komplex megoldásokig, mint a passzív házak. A következőkben megnézzük, hogy mennyi idő alatt térülhet meg egy-egy komolyabb befektetés.

Kamatmentes hitellel könnyebben csökkenthető az energiafogyasztás

2017. május 15.

Hírek

Kis lépések megtételével fellendülés észlelhető a megújuló áramos rendszerek telepítésének támogatása terén Magyarországon is. A környezettudatossággal kapcsolatos nézetek és hozzáállások azonban mind a mai napig eltérnek egymástól, hiszen e területen szinte mindenkinek külön véleménye, mondanivalója van, amely az esetek nagy többségében nem illeszkedik a „mások” által megalkotott álláspontok struktúrájába.

Az ingatlan szigetelésénak ára duplán megtérül az értékesítéskor

2017. május 9.

Hírek

A hőszigetelt családi házak átlagosan 15%-kal drágábban értékesíthetők, a magasabb ár azonban nem jár együtt az eladási idő növekedésével – derül ki a Knauf Insulation és az Otthontérkép felméréséből. Egy 100 nm-es házat akár 3 millió forinttal is magasabb áron tud értékesíteni tulajdonosa akkor, ha az megfelelően hőszigetelt, ami azt jelenti, hogy az energiahatékonyságba fektetett… Tovább »

Idén ingyenesen átminősíthetők a zártkerti ingatlanok

2016. január 24.

Hírek

Ha zártkerti ingatlana van, menjen el mielőbb a földhivatalba és jegyeztesse azt be művelési ág alól kivett területként. Ezt mostantól egy éven belül lehet megtenni, utána nagyon nehéz lesz eladni az át nem vezetett zártkerteket.

Kelendőbbek-e az energiatakarékos ingatlanok?

2015. november 3.

Hírek

Az ingatlanpiacon körülbelül egy éve tapasztalható fellendülés elindította az ingatlanok adásvételét, és némileg az árak is emelkedni kezdtek. Ugyan a fellendülés nem tekinthető országos tendenciának, és kérdés, hogy meddig tart a lendület. Segít-e a családi otthonteremtési kedvezmény igénybevétele, hogy a vásárlók az energiatakarékos épületek felé forduljanak?

Egyre nagyobb az érdeklődés a passzív házak iránt

2014. október 16.

Hírek

Miért jobb olyan otthonban élni, amely energiatakarékos kialakítással rendelkezik? A válasz egyértelmű, hiszen az energiaárakat látva nincs olyan ingatlan tulajdonos, aki ne szeretne spórolni például a fűtésre, vagy a hűtésre szánt kiadásokon.

Állami álom az Álom-szigeten

2013. szeptember 21.

Hírek

Az állam nettó 3 milliárd 999,1 millió forintért visszavásárolja a budapesti, harmadik kerületi Hajógyári-szigeten lévő hét ingatlant, amelyen a beruházó eredetileg Álom-sziget néven szórakoztató központot kívánt létesíteni – az erről szóló kormányhatározat a tegnapi Magyar Közlönyben jelent meg.