Többet érhet az ingatlan, ha több a zöld, kevesebb a parkoló

2023. november 23.

Hírek

Az egész fővárosra jellemző a kevés zöldfelület és az, hogy egymás hegyén-hátán autók parkolnak. Ennek tragikus következményeit és a megoldás felé vezető utat mutatja be Józsefváros példáján a Levegő Munkacsoport új videója.

Hódmezővásárhelyen is megszűnik a zöld rendszámos autók ingyenparkolása

2022. június 3.

Hírek

A hódmezővásárhelyi közgyűlés döntése értelmében, július 1-től megszűnt a városban a zöld rendszámos autók ingyenes parkolása. Azt, hogy a nyilvános töltőpontoknál a töltés ideje alatt kell-e parkolási díjat fizetni, azt egyelőre nem tudták megmondani a városházán.

Pécs beszigorít a villanyautósoknak

2022. január 7.

Hírek

A baranyai megyeszékhelyen rendeletbe foglalták, hogy kizárólag a tisztán elektromos járművek parkolhatnak ingyen, amihez előzetesen regisztrálni kell majd. A rendelet a veszélyhelyzet megszűnését követő napon lép hatályba.

Matricával a roncsautóimport ellen

2021. június 29.

Hírek

Több mint egy évtizede tétlen a mindenkori magyar kormány a roncsimport ügyében. Azóta, amióta az Európai Bíróság ítéletei miatt kénytelenek voltunk megváltoztatni a regisztrációs adó kivetését úgy, hogy minél öregebb egy autó, annál kevesebbe kerüljön a hazai forgalomba állítása. Ezért ömlenek az országba a lestrapált, kétes hatékonyságú részecskeszűrős, gyönge nitrogénoxid-közömbösítő rendszerrel szerelt személygépkocsik.

Az Orbán-kormány meghosszabbította a légszennyezést

2020. december 10.

Hírek

A hazai koronavírusos halálesetek negyede a légszennyezettségre vezethető vissza, a kormány mégis az önkormányzatok büntetésére kitalált ingyenes parkolást meghosszabbította, miközben egyértelmű, hogy a városok belső területein egyre nagyobb a közlekedési káosz, és a légszennyezettség.