Egyre több a vegetáriánus Németországban, azaz a németek egyre kevesebb húst esznek. A lakosság mintegy 10 százaléka vegetáriánus, ami 4 százalékos növekedés 2018-hoz képest.
intenzív állattenyésztés
Kiürült az idei állategészségügyi támogatási kassza
Az Orbán-kormány újabb orosz rulettje. Kimerült a 12,5 milliárd forintos állategészségügyi támogatási keret, amit csak jövőre nyitna újra az állam – írja az Agrárminisztérium válasza alapján a vg.hu. Ennek a támogatásnak az lenne a célja, hogy megelőzzék és felszámolják az állatállományokat veszélyeztető állatbetegségeket.
Ha nem akarunk több világjárványt, változtassunk az állattenyésztésen
Egy friss tanulmány szerint a globális dél állattenyésztési rendszereinek megreformálására lenne szükség ahhoz, hogy a jövőbeli világjárványokat megakadályozzuk.
Ami a marhapörkölt mögött van – húsfogyasztás és környezetvédelem
Az elmúlt 60 évben a négyszeresére nőtt a világ húsfogyasztása. Magyarországon egy ember egy nap 177 gramm húst eszik. Ez kb. egy szelet rántotthúsnak és némi felvágottnak felel meg. Ebben nincs benne a halfogyasztás, de még így is a világátlag fölött fogyasztunk. A legdrasztikusabban Kínában nőtt a kereslet a hús iránt, a világ 300 millió…
A biobiztonság mítosza – egészségügyi alibi az állattenyésztés további iparosítására
A haszonállattartásban kitörő járványok egyre gyakoribbak, aggódik a világ: kezdik felismerni a fajok között átlépő vírusok kockázatait. A nemzetközi egészségügy az ipari modell bevezetését sürgeti a veszély megfékezése érdekében. A kereskedelmi igények miatt megalkotott „biológiai biztonságiˮ szabályok azonban az egészséget, az ökoszisztémát és a kisgazdaságokat is súlyosan fenyegetik.
Megkongatta a vészharangot Jane Goodall
Az emberiségnek vége, ha nem változtatunk a koronavírus után. A világhírű főemlőskutató és környezetvédő szerint az étkezési szokásainkat is radikálisan át kell alakítanunk, hogy megakadályozzunk egy következő világjárványt.