Barion Pixel

Csökken a húsevés Németországban

Egyre több a vegetáriánus Németországban, azaz a németek egyre kevesebb húst esznek. A lakosság mintegy 10 százaléka vegetáriánus, ami 4 százalékos növekedés 2018-hoz képest.

Kiürült az idei állategészségügyi támogatási kassza

Az Orbán-kormány újabb orosz rulettje. Kimerült a 12,5 milliárd forintos állategészségügyi támogatási keret, amit csak jövőre nyitna újra az állam – írja az Agrárminisztérium válasza alapján a vg.hu. Ennek a támogatásnak az lenne a célja, hogy megelőzzék és felszámolják az állatállományokat veszélyeztető állatbetegségeket.

Ami a marhapörkölt mögött van – húsfogyasztás és környezetvédelem

Az elmúlt 60 évben a négyszeresére nőtt a világ húsfogyasztása. Magyarországon egy ember egy nap 177 gramm húst eszik. Ez kb. egy szelet rántotthúsnak és némi felvágottnak felel meg.  Ebben nincs benne a halfogyasztás, de még így is a világátlag fölött fogyasztunk. A legdrasztikusabban Kínában nőtt a kereslet a hús iránt, a világ 300 millió…

A biobiztonság mítosza – egészségügyi alibi az állattenyésztés további iparosítására

A haszonállattartásban kitörő járványok egyre gyakoribbak, aggódik a világ: kezdik felismerni a fajok között átlépő vírusok kockázatait. A nemzetközi egészségügy az ipari modell bevezetését sürgeti a veszély megfékezése érdekében. A kereskedelmi igények miatt megalkotott „biológiai biztonságiˮ szabályok azonban az egészséget, az ökoszisztémát és a kisgazdaságokat is súlyosan fenyegetik.

Megkongatta a vészharangot Jane Goodall

Az emberiségnek vége, ha nem változtatunk a koronavírus után. A világhírű főemlőskutató és környezetvédő szerint az étkezési szokásainkat is radikálisan át kell alakítanunk, hogy megakadályozzunk egy következő világjárványt.

Adatvédelmi áttekintés

Az üzemeltető adatvédelmi irányelveivel kapcsolatosan ezen az oldalon további tájékoztatást kaphat.