Ecosiában sincs ingyen ebéd

2021. július 18.

Hírek

Legtöbben, akik találkoznak az Ecosia böngészővel, és megtudják, hogy a cég a keresések nyomán fákat ültet, a bevételének egy jó részét erre fordítva, fantasztikus dolognak tartják mindezt, aminek a segítségével könnyen és hatékonyan lehet tenni a fenntarthatóságért. Minden fának van árnyéka. De vajon mekkora?

A netflixezés a leggázosabb, de a kamerás Zoom meetingelés se piskóta

2021. január 29.

Hírek

Nem is gondolná az ember, hogy mennyit számít egy bekapcsolt kamera. De ha nem akarja, hogy az egész nap nyúzott számítógép mellé még pluszban használjon energiát, akkor érdemes kikapcsolva hagyni. A netflixezés óránként 440 gramm szén-dioxid generálásáért felelős.

Egyre nagyobb a netezés környezeti lábnyoma

2020. február 17.

Hírek

Azt tudjuk, hogy az internet, az adattárolás és az adatátvitel is szénlábnyommal jár, méghozzá nem is kicsivel. Egy friss kutatás azonban most kimutatta, hogy az adatközpontok hamarosan az emberiség energiahasználatának 8 %-áért lesznek felelősek. Ez óriási, és nem úgy tűnik, mintha a tendencia lassulna.

Biztonságosabbá válnak a nagy online piacterek

2018. június 25.

Hírek

Az Alibaba, az Amazon, az Ebay és a Rakuten-France kötelezettségvállalást írt ma alá a veszélyesnek bizonyuló termékek gyorsabb eltávolítására – jelentette be az Európai Bizottság.

A netes kereskedelem felfalja a plázákat

2017. június 5.

Hírek

Az USA egyre több plázájának ajtajára kerül ki a zárva tábla, és több száz bevásárlóközpontban állnak üresen épületszárnyak. Az országban 2010-ben 35 millióan vásároltak plázákban – három évvel később viszont már csak feleannyian.

A szélessáv megnövelheti az űrszemét mennyiségét

2017. április 18.

Hírek

A tervezett „megakonstellációk”, azaz sok kis műholdból álló rendszerek ugyan elhozhatják a világszerte működő vezeték nélküli netet, de a „katasztrofális ütközések” számát is nagyban megnövelik.

Menekítik az antizöld Trump elől a klímakutatások adatait

2017. január 28.

Hírek

Donald Trump amerikai elnök igen energikusan látott munkához, és Obama emblematikus vívmányainak eltörlése mellett mintha az éghajlatváltozás lenne leginkább a bögyében. Beosztottjai már korábban is listázni próbálták a kormányzati klímakutatókat, most pedig arra utasították a környezetvédelmi hivatal munkatársait, hogy minden klímaváltozással foglalkozó mondatot tüntessenek el a hivatal honlapjáról.

Trump a struccpolitikus

2017. január 27.

Hírek

Donald Trump javában takarítja az internetet. Az új amerikai elnök szerint a klímaváltozás kamu, ezért elkezdték törölni az ezzel kapcsolatos kutatási eredményeket, melyek cáfolják. A NASA megmutatja 20 másodperc alatt is: így forrósodik a helyzet a Földön