Közel 1 millió csemetét ültetett az Ipoly Erdő Zrt.

2019. május 1.

Hírek

Az Ipoly Erdő Zrt. 98 hektáron 930 ezer facsemetét ültetett el. Az erdősítéssel érintett területek, azokat az idős állományokat érintették, ahol a természetes felújulás nem ment végbe.

Nem állnak meg a fejlesztések az Ipoly Erdőnél

2018. december 28.

Hírek

Még idén megvalósult a Társaság legnagyobb beruházása a Királyréti Fogadóközpont épületének kivitelezése. Az Ipoly Erdő Zrt. területén jövőre is folytatódnak a további fejlesztések.

Tűzifa csalók az Ipolyerdő nevében

2018. január 12.

Hírek

Csalásra figyelmeztet az Ipoly Erdő Zrt. Az elmúlt időszakban magánszemélyek a vállalat nevében tűzifa szállítására vonatkozó ajánlatokat kaptak, melyben az ár megjelölése mellett, amennyiben 10 % előleget elutalnak egy megjelölt bankszámlára, 72 órán belüli megtörténik a szállítás. Erre ráfázhat.

Erdészetek, nemzeti parkok turisztikai fejlesztései

2017. november 06.

Helyszín: Diósjenő, Erdészet

Sajtótájékoztatók

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos közös sajtótájékoztatót tart ,,Erdészetek, nemzeti parkok turisztikai fejlesztései” címmel.

A Prónay kilátóból látszik fél Magyarország

2017. október 14.

Hírek

26 méter magas kilátót adott át az Ipoly Erdő Zrt. A 45 millió forint saját forrásból finanszírozott Prónay kilátó teljes magassága 26 méter, mely 32,5 köbméter rétegelt, ragasztott lucfenyőből épült, a felső teraszra 128 lépcső vezet.

41 év után ismét átjárható kisvasúttal a Börzsöny

2016. június 5.

Hírek

Átadták az erdei vasutat a Márianosztra és Nagyirtás közötti csaknem hét kilométeres szakaszon. A beruházással újra teljessé vált az 1975-ben megszüntetett Szob-Nagybörzsöny vasútvonal, mely a Börzsöny nyugati részét szeli át észak-déli irányban. Csütörtökön a 20 km-es teljes útvonal középső harmadát adták át, vagyis a Márianosztrát és Nagyirtáspusztát összekötő, 6,9 km-es szakaszt.

Megújult a Fekete-hegyi Kulcsosház és a Kisirtási Menedékház

2014. június 1.

Hírek

A Dunakanyarban két teljesen felújított, korszerűsített és kibővített turista-szálláshelyet avattak: a Kesztölc és Pilisszentlélek között található Fekete-hegyi Kulcsosház felújítása a Pilisi Parkerdő Zrt., a Börzsönyben található Kisirtáspusztai hegyi menedékházé pedig az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai beruházási programjának keretében valósult meg.

Bővül a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark

2014. február 26.

Hírek

Új lakók, a világ második legnagyobb madarának számító emuk érkeztek az Ipoly Erdő Zrt. nyírjesi füvészkert és vadasparkjába. Az állatokkal a március 15-ei nyitást követően ismerkedhet meg a nagyközönség. Bővül a park amerikai szekciója is, 100 faj több mint 1000 példányát ültették el a már meglévő növények mellé, a családosok örömére pedig kisbárányokkal és kiskecskével… Tovább »

Több tízezer hektár erdő víz alatt

2013. június 12.

Hírek

Több mint 22 ezer hektár állami erdőt öntött el a Duna az elmúlt napokban. Az erdőgazdaságok 1500 fővel és 100 munkagéppel vesznek részt a védekezésben.

Nesztelen suhan Vili, a királyréti UFO

2013. május 4.

Hírek

Árammal és napelemmel működő motorvonatot helyeztek ma üzembe Királyrét és Kismaros között, a Királyréti Erdei Vasút 120. születésnapján. A cél egy olyan motorkocsi kialakítása volt, amely kevés energiával és kis környezeti terheléssel üzemeltethető.