Zöld hét 2022/26 az apokalipszis és a közbeszéd minősége

2022. július 1.

Hírek

Hírháttér sorozatunk 11. részének témái: kánikula, és egyre több helyen vízhiány az országban. Több csomagolásmentes bolt is bezárt az elmúlt hónapokban. Ki a szabadba, és a bolygómentő kézikönyv – mitől lesz környezettudatos egy könyvkiadó? A változás te magad légy. De honnan, kitől vegyél példát? Meddig civil egy civil? Depresszióhoz vezet a klímaaktivizmus. Apokalipszis SOHA. A… Tovább »

Madárdalos emlékeim

2022. június 21.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tiszteletbeli elnöke Schmidt Egon író, ornitológus legújabb könyve a Madárdalos emlékeim címmel, az MME kiadásában jelent meg, melyben érdekes történeteket oszt meg énekesmadarakról.

Barátom, a fa

Kiadványok

Móna kedvenc játszótéri fáját kivágják, de ő nem hagyja annyiban a dolgot. Anyával bemennek az önkormányzatra megkérdezni, hogy miért történt ez és megtudják, hogy egy egész fasor kivágását tervezi az önkormányzat, hogy szélesítsék az utat.

Nulla hulladék

Kiadványok

A SzóKiMondó Ökomesék szókártyás mesesorozat első része a SzóKiMondókától.

David Attenborough 96 pillanata

2022. május 8.

Hírek

A ma 96 éves Sir David Attenborough az 1950-es években kezdett el természetfilmeket forgatni, melyek az egész világon népszerűvé tették. Az elmúlt négy évben főként a klímaváltozás hatásaival foglalkozott műsoraiban.

Hazatérnek Afrikából a fülemülék

2022. április 24.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a fülemülék tavaszi vonulásához alkalmazkodva több mint egy évtizede hirdeti meg „Fülemülék éjszakája” országos programsorozatát, mely most két éves szünet után ismét útjára indul.

Idegenhonos és inváziós fajokkal kapcsolatos kutatások

Kiadványok

Az idegenhonos és inváziós károsítók kutatása és az ellenük való védekezési stratégiák kidolgozása mindig is kiemelt feladata volt az ELKH Agrártudományi Kutatóközpont (ATK) Növényvédelmi Intézetének. Most Idegenhonos és inváziós fajokat bemutató ismeretterjesztő kötetet adtak ki.