Új ipari kikötő épülhet a Balatonnál

2019. november 1.

Hírek

A Balaton működését jelentősen meghatározó gigaberuházás, egy ipari kikötő építésének előkészületei kezdődtek Balatongyörök és Vonyarcvashegy határában, a Szent Mihály-kápolnától alig 400 méterre. Bár a tó egésze nyerhet a létesítmény megvalósulásán, a különleges helyszín miatt mégsem fogadja mindenki örömmel a tervet.

Új technológia a balatoni iszapeltávolításban

2019. január 12.

Hírek

Tavasszal munkába állhat a Balatonon az az új technológiával dolgozó, mobil lágyiszap-eltávolító és -víztelenítő berendezés, amelyet több mint két év alatt fejlesztett ki a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. az unió 180 milliós támogatásával, összesen mintegy 350 millió forint ráfordítással.

Uniós pályázati nonszensz a Tisza-tónál

2016. augusztus 19.

Hírek

A Tisza-tóból kikotort iszapot a költséges ártalmatlanítás, majd elszállítás helyett a helyszínen hagyták – mesterséges szigeteket építve belőle annak idején uniós pénzből. Ezek egy részét a víz időközben elmosta – írta a 444.hu.

A Balaton az új fideszes préda

2016. június 9.

Hírek

A Fidesz-KDNP-s kormány igazi mindenevő csúcsragadozóvá vált, a túlélésre egyedül saját zsíros falatokkal táplált élősködőinek van esélye. Most Balatonfenyves a cél. A nagy környezetkárosító mutyi részletei.

Iszapolódó Balaton és a vitorlás mutyik

2016. április 16.

Hírek

Fidesz közeli zavaros kikötő beruházások és lázálmos tervek a gazdátlan magyar tengeren. A Balaton Barátai Márkaműhely azonnali cselekvésre szólítja fel a tóvidék régiós és kormányzati felelőseit az iszapárral sújtott Balatonmáriafürdői strand és a Balaton hírnevének megmentése érdekében!

Nyomozás a balatonfenyvesi kikötő ügyében

2016. április 15.

Hírek

Az LMP feljelentése nyomán a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság megindította a nyomozást a balatonfenyvesi kikötő ügyében. A rendőrség közlése szerint védett területet jelentős mértékben megváltoztatva elkövetett természetkárosítás gyanúja miatt indították meg az eljárást. Víz nincs, iszap annál több a balatonmáriafürdői strandokon.

Ivóvízvezeték vezetett az ivóvíz romlásához

2012. október 15.

Hírek

Ivóvízvezetéket rejt az a kőgát, ami a nyolcvanas évek óta elzárja a víz útját a Duna mohácsi mellékágában, a Szabadság-szigetnél. A kőgát megállítja a folyó vizét, az lerakja hordalékát, ezzel negatív hatást gyakorol a folyómeder természetes szűrőképességére. Eddig.