Fogjunk össze a jövőnkért! – Greenfo exkluzív Jane Goodall-lal

2019. augusztus 11.

Hírek

Fogjunk össze a jövőnkért! Ezt hangsúlyozta Dr. Jane Goodall világhírű etológus, környezetvédelmi aktivista, aki a magyarországi Jane Goodall Intézet meghívására Budapesten járt. Augusztus 8-án a Sziget Fesztiválon találkozott fiatalokkal, másnap pedig a Jane Goodall Rügyek és Gyökerek programjának és a Life4OakForests projekt keretében facsemetét ültetett gyerekek társaságában a Sas-hegyen.

Ma először csimpánzok világnapja

2018. július 14.

Hírek

Számos állat- és környezetvédelemmel foglalkozó szervezet, valamint a Jane Goodall Intézetek július 14-én ünneplik meg első alkalommal Csimpánzok Világnapját.

Telt házas Jane Goodall előadás az ELTE-n

2018. május 18.

Hírek

Május 17-én este az úttörő etológus és természetvédő élettörténetéről és a csimpánzokról mesélt, illetve arról, hogy milyen szerepe van a gyerekek és a fiatalok bevonásának a természetvédelemben.

Ki köti össze a csimpánzokat a haragos siklókkal?

2018. április 22.

Hírek

Kevesen tudják, hogy Budapest II. kerületében a Vöröskővár-hegy környékén az óvatos kiránduló megpillanthat akár olyan ritkaságokat is, mint a kaszpi haragossikló, a közönséges ürge, vagy a vajszínű atracél. E terület értékeinek bemutatásában segít a most átadott Jane Goodall Tanösvény.

Jane Goodall üzenete a Föld napján

2018. április 22.

Hírek

Minden egyes ember számít, és minden egyes ember minden nap hatással van a bolygóra. És rajtunk áll, hogy milyen változást hozunk – üzeni mindannyiunknak a világhírű főemlőskutató/természetvédő.

Vienna gondos kezekben

2018. április 1.

Hírek

2005 óta legkevesebb 22,218 emberszabású tűnt el a vadonból – eladták őket, vagy vadászat közben illetve fogságban pusztultak el – és ebből 64% csimpánz. Vienna az új jövevény a Jane Goodall Intézet Tchimpounga menedékén – rajta is segíthetsz.

Egy este Jane Goodall társaságában- sajtótájékoztató

2018. április 04.

Helyszín: Budapest Ráday utca 30.

Sajtótájékoztatók

Jane Goodall világhírű főemlőskutató, ENSZ békenagykövet és aktív környezetvédő 2018. május 17-én ismét Magyarországra látogat. Az afrikai csimpánzkutató évtizedes terepi munkája alatt, mely során először figyelte meg és dokumentálta vadonélő csimpánzok eszköz készítését és használatát, az élőhelypusztulás problémájára figyelt fel.