Ma először csimpánzok világnapja

2018. július 14.

Hírek

Számos állat- és környezetvédelemmel foglalkozó szervezet, valamint a Jane Goodall Intézetek július 14-én ünneplik meg első alkalommal Csimpánzok Világnapját.

Telt házas Jane Goodall előadás az ELTE-n

2018. május 18.

Hírek

Május 17-én este az úttörő etológus és természetvédő élettörténetéről és a csimpánzokról mesélt, illetve arról, hogy milyen szerepe van a gyerekek és a fiatalok bevonásának a természetvédelemben.

Ki köti össze a csimpánzokat a haragos siklókkal?

2018. április 22.

Hírek

Kevesen tudják, hogy Budapest II. kerületében a Vöröskővár-hegy környékén az óvatos kiránduló megpillanthat akár olyan ritkaságokat is, mint a kaszpi haragossikló, a közönséges ürge, vagy a vajszínű atracél. E terület értékeinek bemutatásában segít a most átadott Jane Goodall Tanösvény.

Jane Goodall üzenete a Föld napján

2018. április 22.

Hírek

Minden egyes ember számít, és minden egyes ember minden nap hatással van a bolygóra. És rajtunk áll, hogy milyen változást hozunk – üzeni mindannyiunknak a világhírű főemlőskutató/természetvédő.

Vienna gondos kezekben

2018. április 1.

Hírek

2005 óta legkevesebb 22,218 emberszabású tűnt el a vadonból – eladták őket, vagy vadászat közben illetve fogságban pusztultak el – és ebből 64% csimpánz. Vienna az új jövevény a Jane Goodall Intézet Tchimpounga menedékén – rajta is segíthetsz.

Egy este Jane Goodall társaságában- sajtótájékoztató

2018. április 04.

Helyszín: Budapest Ráday utca 30.

Sajtótájékoztatók

Jane Goodall világhírű főemlőskutató, ENSZ békenagykövet és aktív környezetvédő 2018. május 17-én ismét Magyarországra látogat. Az afrikai csimpánzkutató évtizedes terepi munkája alatt, mely során először figyelte meg és dokumentálta vadonélő csimpánzok eszköz készítését és használatát, az élőhelypusztulás problémájára figyelt fel.

Jane Goodall is a kozmetikai állatkísérletek ellen

2018. március 10.

Hírek

Több, mint 100 döntéshozó, befolyásos személy, tudós és üzleti vállalkozás mellett Ricky Gervais, Pixie Geldof és Dr Jane Goodall is csatlakozik a Cruelty Free International felhívásához a kozmetikai állatkísérletek egész világon való beszüntetéséért.

A gorillák jobban alkalmazkodnak az erdőirtáshoz, mint a csimpánzok

2018. február 13.

Hírek

Ahogy a fakitermelő vállalatok birtokba veszik Közép-Afrika erdőségeit, az emberszabásúaknak új módokat kell találniuk a fennmaradáshoz az otthont jelentő megváltozott erdőben. A tudósok még mindig nem tudják, hogy sok állatra milyen hatással van a fakitermelés, de egy friss tanulmány azt állítja, hogy a gorillák jobban tudnak alkalmazkodni a megritkított erdőkhöz, mint a csimpánzok.