Július 14. a Csimpánzok Világnapja

2023. július 14.

Hírek

2018 óta július 14. a Csimpánzok Világnapja. Ez az a nap, amikor Dr. Jane Goodall 1960-ban először lépett a Tanganyika-tó partjára a tanzániai Gombe Nemzeti Parkban, hogy tanulmányozza ezeket a titokzatos és csodálatos lényeket, örökre megváltoztatva kapcsolatunkat az állatvilággal és a természettel.

Több mint 1500 fával lett zöldebb Budapest idén tavasszal!

2023. május 23.

Hírek

Budapest tiszta levegőjéhez a FŐKERT idén eddig összesen közel 1500 új fa ültetésével is hozzájárult. Így több mint 600 új fasori és parkfával bővült az állomány, 10 db idős fa lett kiültetve, és közel 900 erdészeti facsemetével gazdagodtak a fővárosi erdők.

Nyilatkozat a svéd EAZA Zoo Furuviksparken csimpánzok megöléséről

2022. december 20.

Hírek

A Jane Goodall Intézet nagy szomorúsággal értesült arról, hogy december 14-én, a svédországi Furuviksparken Állatkertben legalább három csimpánzt lelőttek, miután kiszöktek a kifutójukból, és három csimpánz még mindig csapdában van az épületben.

A Jane Goodall Intézet felhívása a COP15-ön

2022. december 18.

Hírek

Ahogy a világ minden tájáról gyülekeznek a COP15-re, bátorításunkat küldjük és hálánkat fejezzük ki minden együttérző szervezetnek és szószólónak, akik fáradhatatlanul dolgoznak a világ biológiai sokféleségének megóvásán. Sürgetjük minden ország vezetőségét, hogy tartsák be kötelezettségvállalásaikat, és fogadjanak el egy szilárd, 2020 utáni globális biodiverzitási keretrendszert. Utódaink számítanak ránk.

Jane Goodall üzenete a magyaroknak: védjétek meg erdeiteket!

2022. augusztus 16.

Hírek

Gyermekeitek jövője érdekében arra kérlek benneteket, hogy tegyetek meg mindent az értékes erdeitek védelmében – üzente a világhírű primatológus, természetvédő a Orbán-rezsim értelmetlen rendeletére reagálva. Augusztus 17-én, 18.00 órától civil demonstráció a budapesti Széchenyi István téren!!!

Július 14-én ünnepeljük a Csimpánzok világnapját

2022. július 12.

Hírek

2018 óta július 14. a Csimpánzok Világnapja. Ez az a nap amikor Dr. Jane Goodall Tanzániában 1960-ban megkezdte a vadon élő csimpánzok kutatását. Ez az a nap, ami oda vezetett, hogy újra kellett definiálni az ember fogalmát. Egészen eddig a tudósok azt hitték, hogy csak az ember képes eszközöket készíteni, eszközöket használni.

Csimpánzok világnapja

2022. július 14.

Helyszín: Győr Xantus János Állatkert

Sajtótájékoztatók

A Jane Goodall Intézet, és a győri Xantus János Állatkert idén közösen ünnepli a Csimpánzok világnapját. Ezen a napon 1960. július 14-én kezdte meg Dr.Jane Goodall Tanzániában, a Gombe Nemzeti Parkban a vadon élő csimpánzok kutatását.

A vadon élő tevék védőszentje John Hare

2022. március 16.

Hírek

Szomorú nap volt a természetvédelem és számos munkatársa, barátja és különösen a családja számára, amikor John Hare 2022. február 2-án elhagyta a Föld nevű bolygót. Dr.Jane Goodall visszaemlékezése.

Dr.Jane Goodall üzenete az ukrajnai helyzetről

2022. március 2.

Hírek

Én, Jane Goodall, Ukrajna bátor elnöke és népe mellett állok, akik oly bátran és elszántan harcolnak azért, hogy megvédjék otthonukat, családjukat és országukat az indokolatlan agressziótól.

Ez nem “falra hányt” természetvédelemi graffiti

2021. december 16.

Hírek

David Attenborough és Jane Goodall tekint le ránk egy plymouthi ház faláról. „Valami pozitívat és inspirálót” szerettünk volna a környéken- mondta a háztulajdonos Tom és Jennifer Pointon.