1500 tonna bálnát vadásztak le a japánok

2019. október 7.

Hírek

Három hónap alatt 223 bálnát ejtett el az a japán halászflotta, ami a napokban tért haza Simonoszeki kikötőjébe. A három hajóból álló flotta volt 31 év után az első kereskedelmi célú vadászflotta Japánban.

Indul az idei japán bálnamészárlás

2019. április 4.

Hírek

Mintegy 80 csukabálnát akar elejteni áprilisban és májusban egy japán bálnavadászflotta a szigetország északnyugati vizein. Íme a “tudományos célú” értelmetlen mészárlás.

Jane Goodall is a japán bálnavadászat ellen

2019. január 26.

Hírek

Környezetvédők, a szórakoztatóipar sztárjai nyílt levélben követelték Abe Sindzo japán kormányfőtől, hogy hazája másítsa meg döntését a kereskedelmi célú bálnavadászat felújításáról, mivel az “egy kegyetlen, ódon tevékenység, amelynek semmi helye a 21. században”.

Brutál videó a barbár japán bálnavadászokról

2017. november 28.

Hírek

Közzétette azt a japán bálnavadászatról készült véres felvételt a Sea Shepherd nemzetközi aktivista szervezet ausztrál szárnya, amelyért öt évig folytattak harcot a bíróságon, küzdve az ausztrál kormány és annak cenzúrája ellen.

Hazatért a japán bálnavadászflotta

2016. március 24.

Hírek

Több mint 300 csukabálna kifogása után ma hazatért a Déli-sarkot övező tengerekről a japán bálnavadászflotta, amely a Nemzetközi Bíróság 2014-es döntése nyomán elrendelt egyéves moratóriumnak véget vetve újította fel idén az úgynevezett tudományos célú bálnavadászatot.

Egymillió dollár tiltott bálnavadászatért

2015. november 19.

Hírek

Egymillió ausztrál dolláros (208 millió forintos) bírság megfizetésére kötelezte az ausztrál bíróság azt a japán bálnavadász-vállalkozást, amely védett területen ölt meg bálnákat.