3+1 gyermekjáték, amely biztosan nem árt a környezetünknek

2021. június 6.

Hírek

A modern szülőknek nemcsak az a fontos, hogy nyitott és haladó szellemben neveljék fel gyermekeiket, úgy, hogy azok a legjobb készségeket sajátítsák el, amelyek kellenek ehhez a különös 21.századhoz, hanem fókuszba került a környezettudatosság is a gyereknevelés terén.

Mozgató és zöldítő játékot indítottak Bécsben

2020. október 26.

Hírek

Több mozgást csempészni a mindennapokba és motiválni a klímavédelemre – ez a célja a “Street-Points” nevű bécsi játéknak, ahol jutalomban részesül az, aki gyalog, vagy akár biciklivel és rollerrel közlekedik. A programra már több mint hétezer iskolás jelentkezett.

Valóban szükséges a játékdömping?

2019. december 5.

Hírek

A legtöbb édesanyának fejfájást okoznak a közelgő ünnepek, vagyis a karácsony, a születésnap és a névnap. Ekkor ugyanis már előre azon aggódunk, hogy mennyi új játékkal fog gazdagodni a gyermekünk. Egyfelől természetesen minden szülő örül, hiszen látja a boldogságot a gyermeke arcán, amikor önfeledten bontogatja a csomagokat. De hamarosan felváltja ezt a kétségbeesés, hogy mégis… Tovább »

Műanyagmentes legó 2030-ig

2018. szeptember 5.

Hírek

A Privátbankár szúrta ki a Bloomberg beszámolóját, amely szerint a Lego teljesen beszüntetné a műanyag használatát a játékok gyártásához. Igen ám, de jelenleg nem ismernek helyettesítő anyagot.

Még Te is lehetsz a szelektálás bajnoka!

2015. október 30.

Hírek

Kovács „Kokó” István, Csernoviczki Éva, Kovács Katalin, Kammerer Zoltán, Kökény Roland, Nagy Tímea és Pars Krisztián is szelektív hulladékgyűjtésre buzdítja a fiatalokat az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés új internetes játékában.

Számítógépes játékok a környezeti nevelés eszközeként

2014. augusztus 2.

Hírek

Statisztikai adatok támasztják alá, hogy a gyerekek egyre többet ülnek televízió vagy számítógép előtt, és az is kimutatható, hogy a televíziózás felől az internetezés felé tolódik el a szabadidő eltöltése a fiatalok körében. Ezen belül pedig nagy százalékban a számítógépes játékok használata a jellemző. Szülőként tudjuk, hogy a tiltás sokszor nem a legcélravezetőbb megoldás, inkább… Tovább »

Játék az első Vadvilág Világnapon!

2014. március 3.

Hírek

Tavaly az ENSZ Közgyűlése döntött arról, hogy március 3-át a Vadvilág Világnapjává nyilvánítja. A WWF Magyarország és a Vidékfejlesztési Minisztérium most közös játékot hirdetnek, hogy felhívják a figyelmet az élővilág sokszínűségére és azokra a veszélyekre, melyek miatt fennmaradásuk a jövő nemzedékek számára kérdéses.

Mérgező játékbabák

2013. augusztus 10.

Hírek

Minden második játék babán rákot okozó szert találtak. Több termékben a tiltott lágyítószer az uniós határérték akár több százszorosát is meghaladta. A káros anyag jelenléte csak kémiai műszeres vizsgálattal mutatható ki.

Lezárult a 40 év, 40 kérdés játékunk

2013. május 20.

Hírek

Véget ért az idén 40 éves Hortobágyi Nemzeti Park és a Greenfo két hónapon át zajlott közös játéka Kisorsoltuk a családi belépőket és könyvjutalmakat. Íme a nyertesek.

40 év, 40 kérdés – 19.heti feladvány

2013. május 9.

Hírek

Nyerjen hetente családi belépőt a 40 éves Hortobágyi Nemzeti Park és a Greenfo közös játékán 8 héten át. A 19. (utolsó) HETI FRISS KÉRDÉSEK.