Akár méhkaptár javíttatását is finanszírozza Bécs

2021. november 10.

Hírek

Tovább folytatódik a népszerű javítási kupon-akció Bécsben. Az osztrák főváros újabb 570.000 eurót szavazott meg arra, hogy elromlott tárgyaik automatikus kidobása helyett a lakosok inkább javíttassák meg azokat. A 2023-ig futó kezdeményezésben egy kuponnal száz euróig lehet támogatást kapni.

Követendő német példa: pénzt kapnak a javíttatásra

2021. szeptember 22.

Hírek

Türingia tartományban már több ezren vettek részt abban a hulladékcsökkentő programban, amelyben azért jár állami támogatás, hogy ne dobják ki az akár több évtizede gyártott gépeket, hanem tegyék újra használhatóvá.

Az Egyesült Királyság bekeményít a háztartási gépek túlélésében

2021. július 2.

Hírek

Életbe léptek az Egyesült Királyságban azok az új fogyasztóvédelmi előírások, amelyek kötelezik a mosógépek, tévék, hűtők és hasonló elektronikai eszközök gyártóit, hogy a termékeik alkatrészeit meghatározott ideig hozzáférhetővé tegyék annak érdekében, hogy meg lehessen javítani az eszközöket.

Népszerű a bécsi javítási kupon

2020. november 20.

Hírek

Négyezer megjavított tárgy, száz tonnával kevesebb szén-dioxid ekvivalens: a szeptemberben bevezetett javítási kupon nagy népszerűségnek örvend Bécsben. Legtöbben az elektromos és elektronikai készülékeket javíttatták, élen a mobiltelefonokkal és laptopokkal.

Ünnepeljük meg a javítás nemzetközi napját!

2020. október 17.

Hírek

Október 17-én ünnepeljük a javítás nemzetközi napját. Az idei évben már mi is csatlakoztunk a nemzetközi kampányhoz, hogy megmutassuk a javítás fontosságát, a közösségi javításban rejlő erőt, amellyel bolygónk védelme érdekében jelentős mértékben csökkenthetjük az elektronikai és egyéb hulladékok keletkezését. A javítás nemzetközi napját (Repair Day) minden év októberének harmadik szombatján ünnepeljük. Létrehozásának célja az, hogy… Tovább »

Miért (lenne) fontos a javítás krízis idején?

2020. október 16.

Hírek

Október 17-én ünnepeljük a javítás nemzetközi napját.  Idén a Fenntarthatóság Felé Egyesület is csatlakozott a nemzetközi kampányhoz, hogy megmutassa a javítás fontosságát, a közösségi javításban rejlő erőt, amellyel bolygónk védelme érdekében jelentős mértékben csökkenthetjük az elektronikai és egyéb hulladékok keletkezését. Új termék vásárlása helyett javítsd/javíttasd meg az elromlott eszközeidet!

Elromlott a háztartási gépe? Bécs segít megjavíttatni

2020. szeptember 28.

Hírek

Az elromlott tárgyak azonnali kidobása környezetvédelmi szempontból rendkívül káros. Bécs Városa e héttől kezdve 100 euróig átvállalja a javítási költségeket, ezzel ösztönözve a polgárokat, hogy kidobás helyett javíttassák meg inkább elromlott tárgyaikat. Így még a hulladék termelése is csökken.

Békaterelő kerítés takarítás

2011. november 30.

Helyszín: Hont

Programok

A Zöld Út Békavédelmi Egyesület sűrgősen várja önkéntesek jelentkezését békaterelő kerítés takarításra. Helyszín:H ont Időpont: 2011. december 3 szombat és szükség esetén dec.4 vasárnap. Találkozó mindkét nap: A Hont határában az ifjúsági motelnél levő parkolóban reggel 9 órától. Amit hozni érdemes: sarló vagy fűnyíró olló, gereblye és kesztyű. A mai terepbejáráson azt tapasztaltam, hogy a… Tovább »