Egymást falják fel az éhező jegesmedvék

2020. február 27.

Hírek

A jégmezők olvadása miatt egyre nagyobb méreteket ölt a kannibalizmus az Északi-sarkon. Az elmúlt 25 évben az Északi-sark jege a nyár végére 40 százalékkal csökkent. Hamarosan a jegesmedvék nem tudnak majd a jégtáblákról vadászni, ezért a partvidékre és a félszigetekre vándorolnak.

Nem mindig nyerő a sztárság – sőt

2018. április 18.

Hírek

A népszerűség nagy átok bizonyos állatok, például az oroszlánok, elefántok és tigrisek számára, amelyek gyakran szerepelnek reklámokban vagy egy-egy márka arcaként és logóján, és így az emberek hajlamosak azt hinni, hogy sok él belőlük a vadonban és nem tartoznak a veszélyeztetett fajok közé.

Lemérgezzük a jegesmedvéket

2017. január 7.

Hírek

Nem csupán a klímaváltozással kell megküzdeniük a jegesmedvéknek, az északi sarkvidék ragadozóinak életét erősen mérgező anyagok is veszélyeztetik: a felnőtt állatok számára még biztonságos mérték százszorosa terhelheti szervezetüket. Az anyatejjel táplálkozó medvebocsoknál ez a kockázat ezerszer nagyobb.

A jegesmedve jövője – avagy mit tehetünk?

2016. december 15.

Hírek

A jegesmedve igazi arcát mi, emberek – ellentétben a fókákkal – ritkán láthatjuk. Bár tény, hogy a medvék a partokon is ügyes vadászok. Ha úgy véli a jegesmedvék egyszerűen túlméretezett grizzlik, akik génjeiknél fogva ki vannak fehérítve, legjobb, ha vár egy pár millió évet egy újabb speciációra.

Jön a jegesmedve krízis

2016. december 9.

Hírek

Csaknem harmadával csökkenhet a világon élő jegesmedvék száma a következő 35 évben – figyelmeztet egy tanulmány, amely a Biology Letters című tudományos folyóiratban jelent meg.

Felvidulhat Pizza, a világ legszomorúbb jegesmedvéje

2016. szeptember 20.

Hírek

A yorkshire-i vadaspark lehet az új otthona Pizzának, a világ legszomorúbb jegesmedvéjének. A ragadozó eddig egy kínai pláza kirakatában szomorkodott, több videó is készült róla, ahogy búskomoran néz a járókelőkre. A felvételek bejárták a világot és nemzetközi felháborodást keltettek állatvédő körökben.

A jegesmedvéket lelövik, ugye?

2016. szeptember 17.

Hírek

Egy orvosprofesszor a Fréttablaðið című lapba írt felháborodott cikket arról, mennyire helytelen az az izlandi gyakorlat, hogy a szigeten kérdés nélkül, azonnal lelövik a partot ért jegesmedvéket.