Kényszerguberálók lettek a jegesmedvék

2022. július 24.

Hírek

Mivel jeges élőhelyük a klímaváltozás miatt eltűnik, az éhes jegesmedvék a szeméttelepeken próbálnak táplálékhoz jutni. Ennek súlyos veszélyeire figyelmeztet egy kanadai és amerikai tudósokból álló csoport.

Kanadai rendőrök agyonlőttek egy elkóborolt jegesmedvét

2022. május 5.

Hírek

Kanadai rendőrök agyonlőttek egy jegesmedvét, ami az élőhelyétől több 100 km-re délre vándorolva egy québeci településre tévedt. A szakértők szerint gyakoribbá válhatnak az ilyen esetek, ahogy a globális felmelegedés miatt a tengeri jégtakaró egyre kiszámíthatatlanabb.

Egyre inkább rákényszerülnek az emberekre a jegesmedvék – és akár ez lehet a halálos ítéletük

2021. december 15.

Hírek

Jegesmedvét látni Szibéria legkeletibb részén, a sarkkörön lévő Csukcsföldön nagyjából annyira mindennapos, mint Budapesten felszállni a hetes buszra. Az elmúlt években azonban a medvék viselkedése megváltozott: míg korábban az emberektől távol, a tengerparti peremvidéken éltek, mostanra minden télen feltűntek a falvak szélén ételmaradék után kutatva. Ha pedig ételt kapnak, vagy szereznek maguknak, azzal a halálos… Tovább »

A jegesmedve már rénszarvasra vadászik

2021. november 29.

Hírek

Augusztusban készített amatőr videófelvételt tettek közzé arról, ahogyan egy jegesmedve megragad és a vízből a partra vonszol egy rénszarvast a Jeges-tengeren Norvégia és az Északi-sarkpont között nagyjából félúton lévő Spitzbergákon.

Egymást falják fel az éhező jegesmedvék

2020. február 27.

Hírek

A jégmezők olvadása miatt egyre nagyobb méreteket ölt a kannibalizmus az Északi-sarkon. Az elmúlt 25 évben az Északi-sark jege a nyár végére 40 százalékkal csökkent. Hamarosan a jegesmedvék nem tudnak majd a jégtáblákról vadászni, ezért a partvidékre és a félszigetekre vándorolnak.

Nem mindig nyerő a sztárság – sőt

2018. április 18.

Hírek

A népszerűség nagy átok bizonyos állatok, például az oroszlánok, elefántok és tigrisek számára, amelyek gyakran szerepelnek reklámokban vagy egy-egy márka arcaként és logóján, és így az emberek hajlamosak azt hinni, hogy sok él belőlük a vadonban és nem tartoznak a veszélyeztetett fajok közé.