Bill Gates vészjósló üzenete

2018. október 22.

Hírek

A napelemek és a szélturbinák önmagukban nem fogják megmenteni a bolygót. Esély sincs rá, hogy megmeneküljünk az apokaliptikus jövőtől – írta a Microsoft guruja, Bill Gates.

Ügyeket egy önálló zöldtárca is képviselhetne, de ilyen jelenleg nincs

2014. április 25.

Hírek

Kishantosért is aggódik Szabó Marcel, a jövő nemzedékek védelméért felelős biztoshelyettes. A rendszerváltás idejéhez viszonyítva a zöldek kevésbé hatékonyan fejtik ki álláspontjukat, aminek az az egyik magyarázata, hogy jelentősen csökkentek anyagi forrásaik.

Hogyan értelmezzük a jövőtudatosság fogalmát?

2013. október 21.

Helyszín: Budapest, Benczúr u. 26.

Sajtótájékoztatók

Hogyan hatnak a különböző beruházások, fejlesztések az épített és a természetes környezetünkre, az állatvilágra? Hogyan találhatjuk meg a környezettel való megfelelő gazdálkodás, vagyis a gazdasági eredményesség és a környezet védelmének optimális arányát?

Jövőkép szakmai fórum

2011. június 03.

Helyszín: Sopron, Pannónia Szálló

Programok

2011. június 3-5. között negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Új Utca – Soproni Környezetbarát Napok. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a szakmai fórummal veszi kezdetét a programsor: Jövőkép címmel olyan előadókat sikerült megnyernünk, akik a tudomány, a tájékoztatás vagy a termelés oldaláról tevékeny részesei a környezeti tudatosság népszerűsítésének. A felkérésnél szempont volt, hogy a… Tovább »