Juhokkal gondozzák a legnagyobb madridi parkot

2019. március 8.

Hírek

Budapesten nehezen elképzelhető, hogy akár a Városligetben vagy a Margitszigeten belefussunk egy békésen legelésző birkanyájba. A madridiak viszont már ráhangolódhattak egy új környezetvédő projektre.

Több marhánk és disznónk van

2018. július 12.

Hírek

Az elmúlt egy évben 15 ezerrel nőtt a szarvasmarha-, 50 ezerrel a sertésállomány, ugyanakkor a juhok száma 14 ezerrel, a tyúkoké pedig 776 ezerrel csökkent – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Farkasfalka garázdálkodott Maroslakán

2016. február 21.

Hírek

Farkasfalka támadt egy maroslaki esztenára, összesen negyven juhot pusztított el. Az eset azért megdöbbentő, mert az elmúlt években nem történt ilyen jellegű támadás Maros megyei település közelében.

Véget ért az első juhászkurzus

2014. november 28.

Hírek

Befejeződött az első egyetemi juhászkurzus Debrecenben, a tanfolyam résztvevői a három hónapos képzést követően tegnap adtak számot tudásukról a Debreceni Egyetemen.

Mindennapossá váltak a vadkárok

2013. december 6.

Hírek

Farkasok vagy éppen a nyájat őrző kutyák támadtak november 4-én éjszaka a csíkmadarasi juhokra? A helyi kárbecslők szerint egyértelmű, hogy farkasok, de a környezetvédelmi hatóság szakemberei óvatosabban fogalmaznak: szerintük az eset „érdekes”.