Egzotikus Európa

Kiadványok

A televízióból ismert világjáró geológus ebben a könyvében fél évszázad izgalmas európai utazásaira emlékezik. E hosszú idő alatt töviről hegyire bejárta az öreg kontinenst.

Belázasodott gleccserek

2017. október 22.

Hírek

„Amikor mi geológiát tanultunk, el sem tudtuk képzelni, hogy valaha élőben is látni fogunk gleccsereket.” – emlékezett vissza tanulmányaira Juhász Árpád a Klímabarát esték legutóbbi vendége. Magyarország legismertebb geológusa több mint 50 éve hat kontinenst bejárva kutatja és dokumentálja bolygónk jégárjait.

A magyar indián – aki hazajár a természetbe

2017. január 3.

Hírek

Dr. Juhász Árpád kutató geológus 81 éves. A természetvédelem élharcosa, geológiai előadásokat tart, hétvégente aktívan járja a hazai erdőket, barlangokat. Számos könyv szerzője, közismert és népszerű természetismereti filmek alkotója. Az MTA Ismeretterjesztési Bizottságának tagja, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik kiemelkedő alakja.

80 éves Juhász Árpád, a geológus, az ismeretterjesztő és a tévés

2015. július 8.

Hírek

Tudósként, geológusként és ismeretterjesztőként rendkívül sokat tett, hogy alaposabban és összefüggéseiben megértsük a körülöttünk lévő világot. A nyolcvan éves Juhász Árpád munkássága rengeteg könyvet, folyóiratokban megjelent publikációt, és számos ismeretterjesztő tévéműsort fémjelez. Kísérletet sem tudunk rá tenni, hogy mindenről beszámoljunk, ezért csupán egy aprócska ízelítőt olvashatnak egy összetett és tartalmas életútról.

Gleccserek a Föld hőmérői

Kiadványok

A szerző a gleccsereket tartja az éghajlatváltozások legfontosabb jelzőjének. A jégárak nem az időjárás szeszélyeit tükrözik, hanem több évtized légköri hőmérséklet-és csapadékviszonyait. Az Antarktisz kivételével személyesen járta be az összes kontinens fontosabb gleccsereit, dokumentálva, fotózva és filmezve azok rövidülését. Meggyőződésévé vált, hogy az utolsó másfél évszázad alatt nagymértékben emelkedett a földi légkör hőmérséklete.

Gleccserek a Föld hőmérői – könyvbemutató

2012. december 05.

Helyszín: Alexandra Könyváruház Budapest, Nyugati tér 7.

Sajtótájékoztatók

MEGSÜLÜNK VAGY MEGFAGYUNK? A Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. tisztelettel meghívja Önt Juhász Árpád a Gleccserek a Föld hőmérői című könyvének bemutatójára.