Tiltólistások lehetnek a kameruni gyümölcsök

2018. május 24.

Hírek

Hamarosan betilthatja a Kamerunból származó gyümölcs és zöldség forgalmazását az Európai Unió, mivel megkérdőjelezhető minősége mellett a kameruni egészségügyi és növényegészségügyi ellenőrző rendszer is megbízhatatlan.

Orvvadászok öltek meg egy kameruni vadőrt

2016. december 12.

Hírek

Elefántagyarra vadászók figyeltek ki és öltek meg egy kameruni vadőrt múlt szerdán, miközben az elefántok és gorillák megóvásáért járőrözött társaival. A 10 napos, Lobéké Nemzeti Park-beli járőrözés utolsó reggelén történt az incidens; aminek során Bruce Danny Ngongot háromszor lőtték meg, kétszer a csípőjén és egyszer a combján.

A pálmaolajos cég lecsapna a Kongó-medencében is

2016. november 21.

Hírek

A világ második legnagyobb esőerdeje válhat a globális pálmaolaj kereskedelem következő kitermelési állomásává/áldozatává, amennyiben Kamerun kormánya engedélyezi az országban levő pálmaolaj ültetvények kiterjesztését.

Brutális elefántmészárlás Csádban

2013. március 24.

Hírek

Az egyik legborzalmasabb elefántmészárlást fedezték fel a napokban, Csádban, amikor is 89 elefánt lemészárolt tetemére bukkantak, ebből 33 állat vemhes volt.

Lekapták a világ egyik legritkább gorilláját

2012. május 14.

Hírek

Természetvédőknek sikerült rejtett kamerákkal filmre venniük a világ legveszélyeztetettebb gorilláját, a Cross folyó menti gorillát (Gorilla gorilla diehli) Kamerunban.