A sikeres klímapolitika csak társadalmi igazságosságra épülhet

2021. november 12.

Hírek

Simon Kofe, a csendes-óceáni szigetcsoport, Tuvalu külügyminisztere térdig a vízben állva üzent a glasgow-i klímakonferencia résztvevőinek. Bolygónk védelme ma az emberiség előtt álló legnagyobb kihívás, de a konkrét és hatékony eredményekre csak akkor van esély, ha az intézkedések mögött társadalmi támogatottság áll. Karácsony Gergely Budapest főpolgármesterének véleménycikke.

Igenek és nemek. 2 év mérlegén Karácsony Gergely főpolgármestersége

2021. október 26.

Hírek

Két éve lépett hivatalba Karácsony Gergely, ennyi idő normál esetben elég arra, hogy meg lehessen állapítani, mennyire hatékony egy politikus az ígéreteihez képest. A főpolgármester az első száz napban erősen kezdett: 2021 január végére 23 ígéretből már hatot teljesített. Aztán jött a súlyos kormányzati elvonásokkal járó koronavírus-járvány, majd a miniszterelnök-jelöltség.

2022-ben a klímánkról, a jövőnkről szavazunk

2021. szeptember 18.

Hírek

2030-ig maradt időnk cselekedni – figyelmeztet az IPCC –, ha túl akarjuk élni a XXI. századot. A 2022-es választáson hatalomra kerülő kormány ennek az időszaknak a felében fog kormányozni, ezért hatalmas a felelőssége. Eddigi kormányzása alapján Orbán Viktor nem érti, mi lenne a feladata a klíma- és ökológiai válság elleni küzdelemben.

Karácsony Gergely és a 99 Mozgalom zöld programja

2021. augusztus 7.

Hírek

Az ellenzék Párbeszéd-MSZP-LMP hármasának közös projektje, a 99 Mozgalom A Zöld Magyarország programja néven tett közzé nemrég részletes tervezetet a zöld átállásról. A thevip témánként foglalta össze a legfontosabb pontokat.

Még idén kitűzik a céldátumot a dízelautók budapesti kitiltására

2021. július 18.

Hírek

A Greenpeace Magyarország a átadta Karácsony Gergely főpolgármesternek Tiszta levegőt! petícióját, amelyben közel 45 000 ember követeli, hogy a városvezetés kezdje el fokozatosan kitiltani a szennyező járműveket Budapestről, és segítse a fenntartható közlekedés terjedését, fejlesztését a fővárosban.

Karácsonyék bevezetnék a zöld adót és illetéket a szennyezőknek

2021. július 3.

Hírek

Magasabb jövedelemadóra számíthatnának az egymillió forint felett keresők, de több jogot kapnának a munkavállalók. A kkv-k adóját békén hagynák, de jönnének a zöld adók és illetékek a szennyezőknek, valamint a nettó 200 ezres minimálbér.

Nincs apelláta – Orbánék lenyomják a kínai kommunista egyetemet a nemzet torkán

2021. május 17.

Hírek

Palkovics közölte: megépül a Fudan Egyetem budapesti kampusza, mely most 440 milliárd forintba kerül. A maradék 100 milliárdot egyéb létesítményekre fordítják. Eddig minden fideszes beruházás az eredeti ár többszörösébe került. Itt magas kamatozású kínai hitelből, kínai munkaerő, kínai anyagokból építené fel a kínai kommunista párt ideológiáját képviselő “kém” egyetemet. Kinek éri meg?

Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés az Otthon Budapesten városfejlesztési stratégiát

2021. április 30.

Hírek

Karácsony Gergely főpolgármester aláírta az Otthon Budapesten – Integrált Településfejlesztési Stratégiát (ITS). A főváros 7 éves városfejlesztési stratégiája új alapokra helyezi az esélyteremtő, zöld és nyitott Budapest fejlődését. Az európai uniós költségvetési ciklushoz igazodó, 2027-ig szóló stratégia számos olyan már kidolgozott városfejlesztést tartalmaz, melyeket akár az EU-s helyreállítási forrásokból is lehetne biztosítani. Az Európai Unió… Tovább »

Karácsony Gergely költői kérdése: Mi folyik itt kormányzás címén?

2021. április 22.

Hírek

Tegnap még Palkovics miniszter tárgyalásról, meg „ékszerdobozról”, meg „nem semmi ajánlatról” beszél a kormány által a Budapesti Diákváros helyére szánt kínai egyetem kapcsán. Aztán este megjelenik egy kormányhatározat, amely szerint a kormány „stratégiai megállapodást” köt a kínaiakkal erről az egyetemről. Hát, ez tényleg nem semmi, de hogy valaminek botrányos és hogy a tárgyaláshoz, meg együttműködéshez… Tovább »