Budapest térinformatikai módszerrel forradalmasítaná a napelemtelepítés engedélyeztetési folyamatait

2023. november 27.

Hírek

A Fővárosi Önkormányzat elindította a napelemes beruházások engedélyezésére vonatkozó jogszabályi harmonizációt a kerületekkel közösen, az egységesítés, az átláthatóság és az egyszerűsítés érdekében. A Főváros, és az általa fejlesztett térinformatikai alapú Budapest Szolár Térkép támogatja a napelemtelepítés elbírálásakor az objektívebb döntéshozatalt.

Dugódíj ügyben Lázár János álláspontját támasztják alá a tapasztalatok

2023. november 15.

Hírek

A nemzetközi és az eddigi hazai tapasztalatok alátámasztják Lázár János miniszternek a napokban kifejtett álláspontját, amely szerint hasznos lenne a dugódíj bevezetése, illetve a parkolási díjak emelése, mivel ezek hatására „az emberek áttérnek a tömegközlekedésre és tisztábbak a nagyvárosok.”

Együtt építjük Budapestet ellenszélben is

2023. október 15.

Hírek

Ha végignézzük, hogy az elmúlt 4 évben mennyi válságot kellett kezelni, akkor még csoda, hogy itt ülünk, tervekről tudunk beszélni – jelentette ki Karácsony Gergely tegnap, a fővárosi önkormányzat elmúlt 4 évének eredményeit ismertetve. Az egyórás, online is közvetített sajtóeseményen Budapest főpolgármestere arról is beszélt, hogyan képzelnék el a város jövőjét, milyen terveik lennénk.

Átadták a 200-ik MOL Bubi gyűjtőállomást

2023. szeptember 22.

Hírek

Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A Mobilitási Héten átlépte a 200-at a MOL Bubi gyűjtőállomások száma.

Takarékoskodj az energiával! – Európai Mobilitási Hét Budapesten

2023. szeptember 16.

Hírek

A 150 éves Budapest ikonikus köztereinek átalakulását bemutató kiállítással nyílt meg az Európai Mobilitási Hét a fővárosban. A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzat szeptember 16. és 22. között kerékpártúrával, mobilitási sétákkal, kerekasztal-beszélgetéssel, koncertekkel, gyerekprogramokkal, járműbemutatóval népszerűsíti a környezetkímélő, fenntartható közlekedési eszközöket. 2023-ban a rendezvény mottója: „Takarékoskodj az energiával!”.

Égigérő vascsicsergő – Orbán hazug fejlesztési ígéretei a budapestieknek

2023. szeptember 8.

Hírek

Minden, de tényleg minden hazugság volt, amit a kormány az elmúlt években ígért a budapestieknek. Nem lehet máshogy olvasni a Magyar Közlönyt, amiből kiderül: a kormány kiradírozta, eltörölte, megszüntette, kukába dobta az elmúlt években elkezdett és tervezett budapesti fejlesztéseket- írta Karácsony Gergely főpolgármester.

Megújult a Lánchíd, Budapest büszkesége!

2023. augusztus 5.

Hírek

Az eredetileg tervezettnél másfél hónappal korábban befejeződött Magyarország egyik legismertebb szimbólumának, a Lánchídnak a felújítása. Immár szabad az út az átkelő két oldalán végigfutó járdákon is. A járdák és velük együtt a hídfőkben lévő aluljárók megnyitásával a híd szerkezeti és műemléki rekonstrukciója véget ért.

10 év után drágul a budapesti vonaljegy

2023. július 21.

Hírek

10 év után változik a fővárosi közlekedésben az eseti jegyek ára, a bérletek tarifáihoz nem nyúlnak. Három tétel árán emel a BKK: szeptember 1-jétől:  a vonaljegy ára 350 forintról 450-re emelkedik; a sofőrtől vásárolható fedélzeti vonaljegy ára 450-ről 600 forintra nő, a gyűjtőjegy 3000 helyett 4000 forintba kerül majd.

Július 15-től egy hónapig minden nap szabad a pesti alsó rakpart egy szakasza a gyalogosok és a kerékpározók előtt

2023. július 14.

Hírek

Idén nyáron egy egész hónapra megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt: július 15-től egészen augusztus közepéig a gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Irányi utca között.

Már nyáron elkészül a Lánchíd

2023. május 27.

Hírek

Gyors ütemben halad a Lánchíd felújítása: Karácsony Gergely főpolgármester bejelentése szerint ennek köszönhetően csaknem másfél hónappal az eredeti szerződéses határidő előtt elkezdődhet a műszaki átadás-átvétel és a híd végleges forgalombahelyezési eljárása. A gyalogosok várhatóan már nyár végén átkelhetnek a híd két oldalán végigfutó járdán.