Budapest zöld várospolitikája költségvetési szorításban

2022. december 14.

Hírek

A költségvetési nehézségek ellenére sem mondott le zöldpolitikai célkitűzéseiről Karácsony Gergely, aki úgy látja, a 2024 tavaszán esedékes önkormányzati választás idejére számos fejlesztés befejeződik, és ezekből ki fog rajzolódni az a tudatos várospolitikai stratégia, amelyet főpolgármesterként Budapestnek folytatásra ajánl. A 2023-as év pénzügyi túlélése azonban kulcsfontosságú és kritikus kérdés, nem csak az energiaválság, hanem az… Tovább »

Budapest veled van

2022. október 16.

Hírek

Az elmúlt 3 évben minden döntésünk arról szólt, hogy Budapest szabadabb és zöldebb város legyen. A hivatalba lépése óta eltelt 3 év értékelő ismertetőjét tartotta tegnap Karácson Gergely főpolgármester.

Miért fizetünk 462 forintot a 12 forintos paksi áramért?

2022. szeptember 20.

Hírek

Az állami tulajdonú paksi atomerőmű 38-szoros profittal adja az önkormányzatoknak az áramot: a 12 forint/kilowattóra áron megtermelt villamos energiát kilowattóránként 462 forintért értékesíti az önkormányzatoknak. Mi indokolja ezt a 38-szoros profitot? – kérdezte Facebook-posztjában Karácsony Gergely.

Ma sem csalódott Orbán alkotmánybíróságában

2022. május 18.

Hírek

Újabb pofont kapott az ellenzék: elkaszálta az Alkotmánybíróság Karácsony népszavazását. “Az Alkotmánybíróság, amely az erkölcsi integritására egykor minden magyar büszkesége lehetett, néhány tiszteletre méltó kivételtől eltekintve mára zugügyvédi mentalitású pártkatonák gyülekezőhelye lett” – írta a főpolgármester.

Sittlerakó helyett fák a nagytétényi Duna-parton

2022. február 21.

Hírek

„Sittlerakó helyett fák a nagytétényi Duna-parton! A nagytétényi Duna-part olyan terület, amit meg kell őrizni a budapestiek számára, ezért a főváros rendbe teszi és megvédi azt a betontól és a szeméttől.

Orbán kontra Karácsony: a tömegközlekedés megítélése is pártszimpátia kérdése

2021. december 29.

Hírek

Már a közösségi közlekedést is „pártpreferenciák”, és nem tények alapján ítélik meg a budapesti szavazók. A Publicus Intézet felmérése szerint a kormánypárti szavazók szerint a főváros és Karácsony Gergely miatt nincs elég pénz a fővárosi tömegközlekedésre, az ellenzéki szavazók szerint a kormány és Orbán Viktor a felelős.

Indul Karácsonyék népszavazási aláírásgyűjtése a Fudan Egyetem ellen

2021. december 9.

Hírek

A Kúria jóváhagyta Karácsony Gergely „jövővédő” népszavazási kezdeményezését, így napokon belül elindul az aláírásgyűjtés például a Fudan Egyetem megakadályozását célzó kérdésben. Ha az év végéig összejön a kérdésenként 200 ezer aláírás, a választással és a kormány referendumával együtt ezekről is lenne népszavazás.

A sikeres klímapolitika csak társadalmi igazságosságra épülhet

2021. november 12.

Hírek

Simon Kofe, a csendes-óceáni szigetcsoport, Tuvalu külügyminisztere térdig a vízben állva üzent a glasgow-i klímakonferencia résztvevőinek. Bolygónk védelme ma az emberiség előtt álló legnagyobb kihívás, de a konkrét és hatékony eredményekre csak akkor van esély, ha az intézkedések mögött társadalmi támogatottság áll. Karácsony Gergely Budapest főpolgármesterének véleménycikke.