Cousteau a cetbörtön rab delfineinek elengedését kérte Putyintól

2019. június 19.

Hírek

Jean-Michel Cousteau francia óceánkutató azt kéri Vlagyimir Putyin elnöktől, hogy engedjék végre szabadon az orosz Távol-Keleten felfedezett “cetbörtönben” fogva tartott fehér és kardszárnyú delfineket.  Vége a delfináriumoknak – betiltja a delfinek és a cápák fogva tartását Kanada a ‘Szabadítsátok Ki Willyt Törvény’ értelmében.

Kihalhat a kardszárnyú delfinek fele

2018. szeptember 28.

Hírek

A kardszárnyú delfinek vagy orkák – közkeletű nevükön gyilkos bálnák – populációinak több mint fele eltűnhet a súlyosan mérgező és rákkeltő poliklórozott bifenilekkel (PCB) szennyezett környezet miatt – állapította meg egy – a Science folyóiratban megjelent tanulmány.

Méregraktár delfin

2017. május 4.

Hírek

Egy rég betiltott vegyi anyag “sokkolóan” nagy mennyiségét mutatták ki szakemberek a brit vizek egyik utolsó kardszárnyú delfinjének szervezetében.

Lassan kiszenvedtek a delfinek

2015. április 12.

Hírek

Közel 150 kardszárnyú delfin vetődött partra a japán Hokota Beachen, sok már el is pusztult közülük. Az állatvédők elkeseredett harcot vívtak az idővel, csupán 3 delfint sikerült megmenteniük, és az este beköszöntével kénytelenek voltak otthagyni az állatokat.

Kina lejjebb tekerte a fülét

2012. szeptember 27.

Hírek

Az óceánkutatók szerint a tengeri emlősök hangkibocsátásának az utóbbi évtizedekben megfigyelt apadása az ember által létrehozott hangforrások zűrzavarával magyarázható. A mesterséges tengeri zaj miatt feltehetően rosszabbul is táplálkoznak, és főleg kevésbé táplálják kicsinyeiket. Egy friss kutatás szerint a bálnák képesek csökkenteni hallásuk érzékenységét.