Nemzeti parki program a helyi fenntartható fejlődés segítésére védett területen

2018. február 25.

Hírek

Egy védett terület a természetvédelmi célkitűzéseit csak szélesebb társadalmi bázisra építve valósíthatja meg. Ezt célozza az EcoKarst program, amelynek most az első éves értékeléséhez érkezett el a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. A legfontosabb célja az, hogy az ökoszisztémák értékelése során olyan módszereket dolgozzon ki az Igazgatóság a helyi lakosság bevonásával a Bükki NP területére, melyek… Tovább »

Miskolc karsztvíz védelme – előadóülés

2013. január 22.

Helyszín: Miskolc, Mindszent tér 4

Sajtótájékoztatók

Az MHT Borsodi Területi Szervezet Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Szakosztálya 2013. január 22.- én 13 óra 30 perces kezdettel előadóülést tart „Miskolc város üzemelő, sérülékeny, karsztos vízbázisának diagnosztikai vizsgálata, a védőidom kijelölése és az üzemeltető – érintettek feladatai” címmel.

Jászói barlang és fennsík túra

2011. augusztus 03.

Helyszín: Miskolci indulás és érkezés

Programok

Időpont: 2011.08.03. szerda 7.00 Miskolc, Madarász V. u. 4 sz alatt, érkezés 17-18 órakor Útiköltség: 2000Ft (önköltséges ár), a barlangbelépő: 5€ felnőtt, 2,50€ gyermek (külön fizetendő) Az út során a Jászói barlang felkeresése után egy rövid túrára indulunk a fennsíkon. A Jászói-barlang a Szlovák-karszt Nemzeti Park legjelentősebb barlangjai közé tartozik. Gazdag cseppkődíszítéséről, érdekes sziklaalakzatairól, járatainak… Tovább »