A gyilkos Bayer/ Monsanto vonakodik kifizetni a kártérítést

2018. november 2.

Hírek

Az egyszer már megítélt 289 millió dollár (81,7 milliárd forint) helyett belement volna egy 78 millió dolláros (22 milliárd forint) kártérítésbe az a rákos beteg, aki a génmanipulált vetőmagokat is gyártó Monsanto vegyipari céget tette felelőssé a betegségéért. A Monsanto új tulajdonosa, a Bayer ennek ellenére megint fellebbez az ügyben.

Titkolja a kormány, hogy mekkora kártérítést kell fizetni, ha mégsem épül meg Paks II.

2018. február 7.

Hírek

Az Átlátszó.hu portálhoz eljutott hivatalos dokumentumok szerint hiába oldotta fel a bővítéssel kapcsolatos megállapodások egy részét a kormány, több fejezet még mindig korlátozott terjesztésűnek minősül – így csak az férhet hozzá az adatokhoz, aki erre külön engedélyt kapott Süli Jánostól. A tárca nélküli miniszter egyelőre a szerződés nem titkos részeit sem adta ki a portálnak… Tovább »

Fukusima: ami a híradásokból itthon kimaradt

2017. október 22.

Hírek

Miközben az jelentős médiafigyelmet generált idehaza, hogy a csernobili atomerőmű-torzó körül napelemes erőművet telepítenének az ukránok – igaz, ezt a tervet Kijev már másodszor süti el –, két fontos, Fukusimával kapcsolatos hír is elsikkadt az elmúlt héten. Ezt a hiányosságot pótolja most Perger András.

70 milliót ad a kormány a vörösiszap-károsultaknak

2017. július 2.

Hírek

Döntött a kormány a vörösiszap-károsult emberek jogerős vagyoni kárának megtérítéséről, amelynek összege mintegy 70 millió forint – jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára Devecserben. LMP: a kormány megalázóan keveset ad a károsultaknak.

Perel a leukémiás fukusimai munkás

2017. február 3.

Hírek

Egy japán munkás beperelte a fukusimai atomerőművet üzemeltető japán TEPCO céget, mivel fél évet dolgozott hegesztőként a nukleáris katasztrófa utáni helyreállítási munkálatokon, s most leukémiában szenved. A Fukusima 1 nukleáris létesítmény három reaktorblokkja a 2011. március 11-i, 9-es erősségű földrengés és cunami nyomán leolvadt, a sugárzás miatt több százezer embert evakuálni kellett, s zömük azóta… Tovább »

Óvatosan az orosz medvével

2016. december 18.

Hírek

Az Orbán kormány nem tanult a történelemből. Mindenki jól gondolja meg, amikor atomerőművet rendel áfonyával, jól átsütve. A bolgár devizatartalék három százalékát utalták át a Roszatom orosz atomerőműépítő cégnek.

Keményen ráfizetnek a bolgárok a felmondott orosz atomra

2016. december 12.

Hírek

Átutalták a bolgár devizatartalék 3%-át egy orosz cégnek. A tervezett orosz atomerőműtől elálltak a bolgárok 4 éve, ezért egy svájci döntőbíróság 200 milliárd forintnyi kártérítést ítélt meg a Roszatom orosz állami cég leányvállalatának.

Az autóipar történetének csúcskártérítését fizeti a VW

2016. október 26.

Hírek

Egy amerikai szövetségi bíróság véglegesen jóváhagyta a Volkswagen által fizetendő kártérítés összegét nyolc hónappal a botrány kirobbanása után. Tegnap egy szövetségi bíró 14,7 milliárd dollár kártérítést állapított meg.

Keményen megfizetnek a bolgárok az orosz antiatomért

2016. szeptember 14.

Hírek

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök ma bejelentette, hogy országa kifizeti a Roszatomot. 660 millió eurót, azaz több mint 200 milliárd forintot fizet Bulgária az orosz állami cégnek, mert 2012-ben felmondták a négy évvel korábban kötött szerződést egy új atomerőmű építéséről.