Nem ismeri be a kormány, hogy tönkretette a hulladékgazdálkodást is

2018. október 25.

Hírek

Gulyás Gergely szerint a hulladékszállítást végző gazdasági szereplők zsarolni próbálják a kormányt, de az nem enged a rezsicsökkentésből, és ha kell, akár a katasztrófavédelem is képes átvenni a szolgáltatás biztosítását, de nem ez a cél.

NE GYÚJTSA, GYŰJTSE! Kampány a szemétégetés ellen

2018. szeptember 12.

Helyszín: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

Sajtótájékoztatók

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) közös tájékoztatási kampányt indít annak érdekében, hogy az emberek a háztartásban keletkezett hulladékot ne elégessék, hanem gyűjtsék szelektíven.

Eltörölnék a kötelező kéményellenőrzést

2017. szeptember 22.

Hírek

Tegnap Pintér Sándor belügyminiszter benyújtott egy törvénymódosító javaslatot, aminek értelmében a családi házak esetében nem lenne kötelező a kéményellenőrzés.

A Greenpeace is kiszagolta a csepeli bűzt

2017. július 1.

Hírek

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Csepeli Weiss Manfréd Telephelyének környékén szennyezést mért a Greenpeace Magyarország. A csatornában folyó szennyvízből vett vízmintákban a határértéket meghaladó, igen magas koncentrációban találtak szerves szennyezőket. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddig nem érezte a bűzt?

Megújul a tavi viharjelzés

2017. március 29.

Hírek

Április 1-jén, szombaton elindul az országos viharjelző rendszer működése az ország négy nagy taván. Leddel fogják bevilágítani a Balatont a tó közepén. Online nézhetjük majd a siófoki vihart.

Totál zűrzavar a rezsicsökkentett kéményseprésben

2017. január 26.

Hírek

Úgy tűnik, a kormány a vállalkozókkal fizettetné meg többszörösen az ingyenesnek titulált lakossági kéményseprést. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy év végén tömegesen küldött ki felszólító leveleket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a szolgáltatási területén működő cégeknek. Ebben az a furcsa követelés állt, hogy még a tavalyi évben rendeljék meg a hatóságtól a kötelező kéményellenőrzési munkákat.… Tovább »

Gödöllő átadhatja a szemétszállítási kötelezettséget

2016. június 18.

Hírek

Július elsejétől átadhatja a katasztrófavédelemnek a szemétszállítási kötelezettséget a gödöllői Zöld Híd Régió Kft. Az önkormányzati tulajdonú közszolgáltató ugyanis hiába kért 300 millió forint támogatást működésének finanszírozására, egy fillért sem kapott a Nemzeti Hulladék-gazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től. Az állami szemétholdingnál elismerték, hogy nem minden pályázatot engedtek át.

Megszűnt az OVH

2014. szeptember 5.

Hírek

Lenyelte az Országos Vízügyi Hatóságot a katasztrófavédelem. Tovább terjeszkedik a Bakondi György vezette szervezet.